Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır il binasına yapılan baskında 2 genç gözaltına alındı.

Polis baskının ardından il binasından uzaklaşırken havaya ateş açtı.

Baskın sonrasında açıklamalarda bulunan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise, baskın gerekçesinin “uyduruk” olduğuna vurgu yaparak, baskının hukuk dışı olduğunu savundu. Yüksek, “Buradan ayrılırken ellerinde uzun namlulu silahlar ve tabancalarla havaya ateş ederek buradan ayrıldılar. Bizi korkutamayacaksınız, mücadelemize devam edeceğiz,” dedi.

imc tv'de yer alan habere göre; Kamuran Yüksek’in açıklamaları şöyle:

“Türkiye’de hala demokrasi olduğu ifade ediliyorsa siyasi partiler böyle basılamaz. Siyasi partiler anayasa ile kurulmuş kurumlardır. TBMM nasıl anayasa ile kurulmuşsa siyasi partiler de öyle kurulmuştur. Kim nasıl keyfi olarak Meclis’i basamıyorsa siyasi partileri de basamaz.

“Bütün olan bitenin gösterdiği şudur; Türkiye’de demokrasi ve hukuk diye bir şey kalmamıştır. Sadece ve sadece AKP cuntası var. AKP hükümeti ülkeye el koymuş, darbe yapmış ve halkımıza karşı da bir savaş yürütüyor. Kurumumuz da bu çerçevede basılmıştır.

“Bu bir gözdağı ve biz bunu farkındayız. Buradan ayrılırken ellerinde uzun namlulu silahlar ve tabancalarla havaya ateş ederek buradan ayrıldılar. Bunu ne demek olduğunu biliyoruz. Kurşun yağmuruna tutarak buradan ayrıldılar.

“Demokrasi ve hukuk yok, bunu kimse savunmasın. Bizi korkutamayacaksınız, mücadelemize devam edeceğiz, bizi korkutamayacaksınız ve kazanan da halkımız olacaktır.

“Partiyi basarken şikâyet olduğunu öne sürdüler. Biz de şikâyetçiyiz, AKP’den şikayetçiyiz. Buyurun bakalım AKP’yi arayabiliyor musunuz? Böyle şey olabilir mi? Bir şahısın şikâyetiyle pati basılabiliyorsa, yüzbinlerce insan da AKP’den şikâyetçidir, buyurun arama yapın.

“Uyduruk bir gerekçeyle parti basıldı. Alınan kişiler asker kaçağı olduğu gerekçeyle gözaltına alınıyor. Bu kadar basit bir gerekçeyle parti basılıyor. Her an her dakika halkımızla birlikte KP cuntasına ve darbesine karşı direnmeye devam edeceğiz.”