Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) PM üyeleri, partinin eş genel başkanları Kamuran Yüksek ve Emine Ayna'nın başkanlığında Kayapınar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda dün gerçekleştirdiği toplantının sonuç bildirgesi yayınlandı.

ÖCALAN'IN TECRİT KOŞULLARI İÇİN BİR DİZİ EYLEM PLANI

HDP heyetinin katılımıyla yürütülen çözüm sürecinin eskisi gibi ilerletilemeyeceği ve üst bir aşamaya geçilmesi gerektiği ifade edilen bildirgede, "Çözüm sürecinin önceki dönemlerdeki gibi sadece İmralı Adası'na gidip gelerek ilerletilemeyeceği açıktır. Bu temelde PM toplantısında görüşme ve barış koşullarının ancak eşitlendiği takdirde adil bir sonuca ulaşabileceği tespitinde bulunuldu. Çözümün ana taraflarından biri olan Sayın Öcalan'ın özgürlük koşullarının sağlanması gerektiğini ortaya koymuş, bunun için mücadeleyi yükseltme kararına ulaşmıştır. Sayın Öcalan'ın içerisinde bulunduğu tutsaklık koşullarını kırmak için bir dizi eylem planı üzerinde yoğunlaşılmıştır" denildi.

AKP TEHLİKELİ BİR OYUN İÇERİSİNDE

Rojava'da yaşanan gelişmelere de değinildiği sonuç bildirgesinde, "AKP'nin, 'Suriye'ye gireriz' söylemleri aslında şimdiye kadar Türkiye'nin Rojava'da yürüttüğü politikadan bağımsız değildir. Onlarca defa DAİŞ çetelerine yardım ederken görüntülenen AKP'nin en son Kobanê'de yaşananlarla da bağlantısı vardır. Şu anda sınıra doğru akan askeri sevkiyatlar da bu tutumun bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. AKP tehlikeli bir oyunun içerisindedir" ifadelerine yer verildi.

OLASI AKP-MHP KOALİSYONU

AKP-MHP koalisyonu ile ilgili yürütülen tartışmalara dikkat çekilen bildirgede, böylesi bir koalisyon sonucu olaşacak hükümetin ülkeyi iç kaosa sürükleyeceğinin altı çizildi. Bildirgede, savaşın bu topraklarda tekrar yaşanmaması için PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki koşullarının sağlanması ve AKP'nin mevcut Rojava politikalarından vazgeçilmesi gerektiği belirtildi. (ANF)