Tendürek Dağı'nda dün yaşanan ve HDP Diyadin eski İlçe Eş Başkanı Cezmi Budak ile bir HPG'linin yaşamını yitirdiği operasyona ilişkin yazılı açıklama yapan DBP, "Valinin talimatıyla gerçekleştirilen operasyon tam bir provakasyon girişimidir" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tendürek Dağı'nda dün yaşanan ve HDP Diyadin eski İlçe Eş Başkanı Cezmi Budak ile bir PKK'linin yaşamını yitirdiği operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DBP, "Ağrı'nın Diyadin ilçesinde açığa çıkan çatışma hali de bu süreçte devlet güçlerinin gerekli tedbirleri almamasından kaynaklanmıştır" dedi.

Kürt halkının ve Kürt özgürlük mücadelesinin şimdiye kadar bu süreçte kendi cephesinden güvenlik önlemlerini aldığını, çatışmasızlık sürecinin devamlılığı için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu kaydeden DBP, "Bu sürecin devam edebilmesi açısından devlet üzerine düşen sorumlulukları yerine getirme noktasında samimiyetsiz davranmaktadır. Ortaya konulan samimiyetsiz pratiklerin sonucu insanların yaşamlarını yitirmesi olmuştur" diye belirtti.

Kürt halkının her zaman olduğu gibi Ağrı'da yaşanan çatışmalar sırasında da barış yanlısı tutumunu ortaya koyduğunu ifade eden DBP, "Valinin talimatıyla gerçekleştirilen operasyon tam bir provakasyon girişimidir" dedi.

"Halkları için çatışmasız ortam sağlamak devletin görevidir" diyen DBP, "Bu temelde hükümeti çatışma ortamını yaratmaya çalışma tutumundan vazgeçmeye, halkı için huzurlu bir ortam sağlamaya çağırıyor, bu konudaki sorumluluklarını bir kez daha vurguluyoruz. Bu süreç böyle gitmez! Devlet üzerine düşen sorumlulukları bir an önce yerine getirmelidir. Aksi takdirde gelişecek tüm olumsuzluklardan devlet sorumlu olacaktır" diye belirtti. (ETHA)