Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),  Lice'de askerler tarafından Mahsum Korkmaz heykelinin yıkımı için düzenlenen operasyonda bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, sorumlu askerlerin açığa alınarak yargılanmasını talep etti.

DBP tarafından açıklamada, heykelle ilgili durumun durum diyalog zemininde değerlendirilmesi gerekirken, bir kişinin hedef gözetilerek öldürüldüğü belirtildi.

Radikal’de yer alan habere göre, sosyal medyada paylaşılan ve askerleri Mahsum Korkmaz heykeline basarken gösteren fotoğrafa da değinilerek şöyle denildi:

“1990’lı yılların savaş görüntülerini hatırlatırcasına heykelin başına ayaklarını koyarak fotoğraf çekmiştir. Bu, bir halkın değerlerine açıkça hakaret etmektir. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi tarihi direnişle dolu olan bu halk, bu hakareti asla ama asla kabul etmeyecektir.

Şimdiye kadar olduğu gibi AKP hükümeti yine halkın en büyük değerleriyle oynama çabası içerisindedir. Böylesi bir durumun yaşanmasının ‘demokratikleşme’ söylemlerinin yoğunca geliştirildiği bir döneme denk getirilmesi manidardır. AKP hükümetini bu tür saldırgan tutumlardan vazgeçmeye çağırıyoruz.

Sivillere ateş açma emrini veren askeri yetkililer hakkında derhal soruşturma açılmasını, soruşturma boyunca yetkililerin açığa alınmasını talep ediyoruz.”