Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen kutlamalara katılmak üzere gittiği Kırşehir'de, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'u hedef aldı. Tuğluk, Kobani sınırında Kürtlerin geçişi sırasında asker ve polisin sınırdan geçenlere saldırması üzerine askere taş atmıştı.

Davutoğlu, "Birileri o mehmetçiğe taş atma edepsizliği gösterdi. Onlar sen orada olduğun için değil, mehmetçiğin gölgesinde huzur bulmak için geldiler. Eğer o mehmetçik beklemeseydi, (Kobani'den gelenler) bize değil başka ülkelere giderdi. Biz Suriye ve Irak'a dönerdik. Kaos çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz " iddiasında bulundu.

Konuşmasında, yardıma muhtaç olanlara yardım eli uzatmaktan çekinmediklerini ileri süren Davutoğlu, "Somali halkına bu toprakların helal rızkını götürdük. Her yere elimiz ulaştı. Çünkü biz Ahi Evran'ın torunlarıyız, Moğolların değil. Üç senedir Ahi Evran'ın torunları olarak Suriyelilere sınırlarımızı açtığımız için bizi eleştirenlere sesleniyorum. Gelin ve Ahi Evran'ın huzurunda ders alın" dedi.