Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP ve CHP’ye yüklendi. Türkiye 1 Kasım’da huzura, güvene, istikrara yelken açtığını iddia eden Davutoğlu, “1 Kasım’da büyük bir yenilgi, bir hezimet yaşayanlar hala ders almış görünmüyorlar” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"1 Kasım’da büyük bir yenilgi, bir hezimet yaşayanlar hala ders almış görünmüyorlar. Maalesef ders almış görünmüyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu. Dün CHP’nin olağan kongresinde yaptığı konuşmayla bunu bir kez daha ortaya koymuş oldu.

Bu kongrede çıkmış, Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük olarak gerçekten bir siyasi lidere yakışmayan bir üslupla, bir nezaketsizlikle tepki göstermeye kalktı, ithamda bulundu. Mesnetsiz suçlamalarla Cumhurbaşkanımızı, devletin en ali makamını itham etmeye kalktı. Kötü söz sahibinindir. Cumhurbaşkanımıza yaptığı ithamı kendisine aynen iade ediyorum.”

"Her türlü vesayet odağı, baskılar, darbe girişimleri, küresel istikrarsızlıklar, terör, ihanet şebekelerinin çabalarına rağmen bu başarıyı yakaladık. Bırakın içerideki her türlü zorluğu, sadece yanı başımızda, komşularımızda yaşanan problemler bile AK Parti hükümetlerinin dışında kimsenin baş edemeyeceği sıkıntılardı. Gece, gündüz tüm kadrolarımızla bu sıkıntılara göğüs gerdik ama bu başarının asıl sahibi aziz milletimizdir."

"Dibe vurmuş bir ekonomiyi ayağa kaldırdık, 13 yıl aralıksız büyüdük. Şimdi daha da nitelikli olarak büyümeye devam edeceğiz. Vesayetçi sistem geriledi, demokrasimiz güçlendi. Şimdi hala vesayete niyetlenenler olursa onları da gerileteceğiz, demokrasimizi yeni anayasamızla daha da güçlü kılacağız."

"HDP'nin Türkiyelileşme diye sunduğu projenin de çok yalan olduğu çok net ortaya çıktı. Bırakın Türkiye'yle ilgili bir sorumluluk sahibi olduklarını göstermeyi, sorumsuzluğun adresi ve şiddetin sözcüsü oldular."

"Hedefimiz net. Türkiye’yi daha ileri noktalara taşıma ve İstanbulumuz başta olmak üzere bütün şehirlerimizi dünya ekonomisinin canlı, ekonomik merkezleri kılmak. Demokrasisi daha da ilerlemiş, cunta mirası, baskıcı anayasadan kurtulmuş, daha çok üreten, ürettiğini daha hakça paylaşan bir Türkiye için yola koyulduk. Türkiye 1 Kasım’da huzura, güvene, istikrara yelken açtı."