Başbakan Ahmet Davutoğlu, Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda görüşülecek "iç güvenlik paketi" ile ilgili eleştirilere tepki gösterdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) İstanbul 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, "İster Kılıçdaroğlu ister başkası olsun, yasa çıktıktan sonra kim eline molotof alırsa, kim maske takarsa gereği yapılır" dedi.

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu, 'Bu pakete direnin' diyor. Aynen İsmet İnönü'nün 'Şartlar oluştuğunda ihtilal haktır' demesi gibi" diye konuştu.

Avrupa Birliği standartlarında bir iç güvenlik paketi hazırladıklarını öne süren Davutoğlu, kanuni şartlar yerine getirildikçe, kanunun belirlediği yerlerde özgürce yürüyüş yapılabileceğini söyledi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şundan emin olup evinizde huzur içinde uyuyun: Hiçbir şekilde bu ülkede kaos çıkarılmasına izin vermeyeceğiz. Kaos tacirlerine boyun eğmeyeceğiz."

ÜÇ MUHALEFET PARTİSİ DE KARŞI ÇIKIYOR   

Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen ve polisin yetkilerini önemli oranda artıran "Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" başlıklı tasa tasarısı önceki hafta TBMM İçişleri Komisyonu'ndan geçmişti.

Tasarının geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi planlanmıştı. Ancak görüşmeler Salı gününe ertelenmişti.

Meclis'teki üç muhalefet partisi de (Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi) tasarıya karşı çıkıyor.

Muhalefet partileri tasarıya "Tüm Türkiye'ye Olağanüstü Hal (OHAL) rejimi getireceği", "Polis devletine gidiş anlamına geldiği" ve hatta "sivil bir darbe" olduğu yönünde eleştiriler getiriyor. (BBC Türkçe)