Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük programına ilişkin yapılan açıklamada, Erdoğan'ın Başbakan Davutoğlu'nu 4 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edeceği bildirildi.

Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki haftalık olağan görüşmenin Perşembe günü yapılması bekleniyordu. Ancak Davutoğlu'nu hedef alan ve ağır ithamlar getiren "Pelikan Dosyası" adlı Erdoğan yanlısı bildiri sonrası Ak Parti'de sıcak gelişmeler yaşanmaya başlamıştı.

KRİZ VAR

AKP, Salı günü son yılların en kısa (28 dakika) süren grup toplantısını yapmıştı. 18.00’de olacağı açıklanan MYK toplantısı da 15.00’e alınmış ve 1.5 saatte bitti. Parti kulislerine, Davutoğlu’nun birkaç gün içinde ‘istifa edeceği’ yönünde dedikodu yayıldı. Davutoğlu, Perşembe günü devlet görüşme gününde Cumhurbaşkanı ile Başbakan bir araya gelecekti. Bu görüşme bugün saat 18:00'e çekildi. Bu görüşmeden çıkacak havanın AKP’nin önümüzdeki dönemine ışık tutması bekleniyor.
 
KARŞI HAMLE
 
MKYK kararıyla atama yetkisi elinden alınan Davutoğlu’nun karşı hamleye geçeceği belirtiliyor. Bu çerçevede 5 grup başkanvekili ile 11 MYK üyelerinden bazılarının değişeceği de öğrenildi. Öte yandan MKYK toplantısında imza vermeyen 3 isim belli oldu. 47 isim yetkinin alınması yönünde imza verdi. Erdoğan’ın talimatıyla Perşembe günü imzalar toplandı. Hatta Cumhurbaşkanı “Herkesi tek tek çağırın, imza isteyin. Böylece imza vermeyeni de görelim” talimatı verdi.
 
Konyalı olan iki üye Selçuk Öztürk ve Mehmet Babaoğlu imza koymadı. Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ise ‘Yeterli imza toplanmış, ben versem de vermesem de bir şey değişmez’ diyerek imza atmadı. Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ‘Bir düşüneyim’ diye ilk öneride imza vermedi, sonra imza koydu.