Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerikan finans çevreleri ve BM görüşmeleri için gittiği New York'ta, Goldman Sachs'ın binasında, Goldman Sachs Doğrudan Yatırımcıları'yla öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte yaptığı konuşmada Arap Baharı'nın ardından yeni zorlukların ortaya çıktığını anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin etrafında Suriye, Irak, Lübnan, Ukrayna, Yemen ve Libya gibi 6-7 tane kırılgan ülke bulunduğunu ifade etti.

Davutoğlu, "Tüm bunlara birlikte baktığımızda, Türkiye bir istikrar adası, geleceğe dönük vizyona sahip bir ülke ve AB ülkeleri ile OECD'nin ortalamasından çok daha büyük ekonomik büyümeye sahip bir ülke" iddiasında bulundu.

Ekonomik dinamizm ve siyasi istikrar açısından Türkiye'nin gelecek için umut vadeden bir ülke olduğunu öne süren Davutoğlu, "Son 12 yılda çevremizdeki birçok soruna rağmen Türk ekonomisi yılda ortalama yüzde 5,5 büyüdü. Gayrisafi milli hasılamız (GSMH) 3,5 kat arttı. İktidara geldiğimiz 2002 yılında GSMH, 230-240 milyar dolar civarındaydı, şimdi 840-850 milyar dolar civarında ve hala da artmaya devam ediyor" dedi. Davutoğlu, Türkiye'de kişi başına gelirin yükseldiğini, her kentin altyapısının değiştiğini söyledi.

‘CUMARTESİ GÜNÜ TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK BİR GÜNDÜ’

PKK’nin Türkiye'de silahlı faaliyetini sonlandırma ihtimaline değinen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumartesi Türkiye için büyük bir gündü, terör faaliyetlerinin Türkiye’de durmasıyla alakalı önemli adımlar atıldı. Terör 30 yıldan bu yana Türkiye’nin ekonomisine çok büyük zarar verdi ve geçtiğimiz cumartesi günü silah bırakma çağrısı Türkiye’deki tüm terörist gruplar için yapıldı.

PKK silah bırakacak ve bu tip faaliyete artık devam etmeyecek, bu bir dönüm noktasıdır. Irak, Suriye ve diğer bazı komşu ülkelerimiz etnik ve mezhep farklılıkları yüzünden bölünürken Türk toplumu daha entegre bir hale geliyor ve demokratik istikrar açısından çok önemli bir üs haline geliyor. Genel seçimlere gittiğimiz yolda bu çok önemli" dedi. (AJANSLAR)