Cumhuriyet gazetesinin Suriye’ye giden MİT TIR’larında silah taşındığına dair görüntüleri yayınlamasının tartışmaları sürüyor. Hatay ve Adana’da durdurulan TIR’larda Türkmenlere ilaç taşındığını söyleyen Davutoğlu, 'TIR'larda ne taşındığı kimseyi ilgilendirmez' dedi.

Habertürk ekranlarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet gazetesinin gündeme taşıdığı görüntüleri değerlendirdi. Suçlamaları bir taraftan kabul etmeyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, diğer taraftan da "Evet, Suriye’de ciddi catışmalar oluyordu ve Türkmenlere yardım ettik. TIR'ların içinde ne olduğu kimseyi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin hiçbir şekilde terör örgütlerini desteklemediğini ileri süren Davutoğlu İstihbarat birimlerinin talimatla harekete geçtiğini belirterek, “Kimin haddine gelip de eğer bir yanlış uygulama olduğunu düşünüyorlar gelip bize soracaklar. Başka bir şey yaparlarsa bu casusluktur ya da isyandır. Çok açık söylüyorum. Devlet idare ediyoruz, oyun oynamıyoruz. Biz talimat vereceğiz Türkmenleri koruyacaksınız diye, başka bir beyefendi veya paralel yapı, bir grup hükümeti zaafa uğratmak için gelip orada onu yapacaklar, ve bu da bir basın özgürlüğü olacak öyle mi? Amirinden izin almadan kimin haddine bir yere baskın yapmak? Amirleri kim onların? Hükümet. Hükümeti kim seçmiş? Millet. Millete yönelik bir eylemdir bu. Onların görevi değil o. Hem de orada görevli olmayan bir savcı müdahil oluyor” dedi. (Evrensel)