Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen operasyonların birkaç gün içinde biteceğini söyledi.

A Haber'de canlı yayına katılan Davutoğlu şöyle konuştu:

"Nereye ihtiyaç varsa orada yapılacak. Bu bir sabır gerektiren işlemdir. Nerede ihtiyaç varsa orada yapılacak. Nerelerin kritik olduğunu biliyoruz. Bu hainlerin ve alçakların nerelere özel yığınak yaptıklarını biliyoruz. Bütün bu yığınakları da hesap ederek, ülkenin her bir yerinde İstanbul'da, Konya'da, Ankara'da, İzmir'de olan şartlar sağlanıncaya kadar ve ihtiyaç hissedilen yerlerin hepsinde bu çalışmalar yürütülecek. Ama bunlar çok
sayıda değil."

Başbakan Davutoğlu, operasyonların ne zaman biteceğine ilişkin bir soru üzerine, "Sur'da çok kısa sürede bitecek, çok az kaldı" dedi.

Davutoğlu, "Nevruz'a kadar biter mi?" sorusunu ise "Kalmaz, birkaç gün içinde biter" diye yanıtladı.

Başbakan, HDP milletvekilleri hakkındaki fezlekeler için de "Benim vicdani kanaatim, bu ilkeler etrafında gerekli adımın atılmasıdır. Bir insan olarak, yani milletvekili olarak taşıdığımız vasıf dışında bir insan olarak da böyle bir caniyi kutsayan bir tavrın Meclis bünyesinde mazur görülmesi söz konusu olmaz. Onun için net hukuki süreç işler, bu sadece hukuki bir anlam taşır ama o hukuki süreç işlerken Türkiye'de demokratik hukuk devleti kurallarının itibarını kaybettirecek görüntünün oluşmasına izin verilmez" diye konuştu.