Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul'da DİSK'in 15'inci olağan Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Partiyi hedef alan protestoları eleştirdi.

DİSK genel kurulunda Cumhurbaşkanına yakışıksız sloganlar atıldığını, Bakan Süleyman Soylu'nun genel kurulu terk ettiğini anımsatan Davutoğlu, Cumhuriyet tarihinin sosyal güvenlikteki en önemli adımlarının Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde atıldığını bildirdi.

Davutoğlu, "Genel Kurul'da utanmadan sıkılmadan Cumhurbaşkanı ile hükümete seviyesiz ve alçakça sloganlar atıldı. Sessiz kalan DİSK yöneticilerini kınıyorum. Hak ve hukuku tartışalım. Bütün sendika liderleriyle bir araya geldim. Ama bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret etmeye kalkarsanız 'bir dakika' deriz. Size hak ettiğiniz cevabı veririz. Muhalefet keşke kaliteli bir rekabetin tarafı olsa. Ama onlar da seviyesiz bir siyaset dilinin sözcüleri oluyorlar" diye konuştu.

"ELİNDE SİLAH OLMAYAN HERKESLE KONUŞACAĞIZ"


Doğu ve Güneydoğu'daki bazı kentlerde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların başarıyla devam ettiğine dikkati çeken Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biz son kaleye sığındık. Bugün Erzincan'ın 98'inci kurtuluş yıldönümünde bütün Türkiye ve dünyaya ilan ediyoruz. Biz bu son kaleyi hiçbir şekilde terk etmeyeceğiz.
Okulları, camileri, hastaneleri bombalayarak çocuk, yaşlı, hasta demeden herkesi, her canı hedef alan bu caniler amaçlarına ulaşamayacak. Vatandaşa hizmet için çalışan memura pusu kuranlar, esnafa hayatı zindan edenler kaybedecekler. Terörle mücadelede hayırlı neticeler alıyoruz. Operasyonları bitirdiğimiz, bitirmek üzere olduğumuz yerler var. Terör örgütünün şehirleri yaşanmaz hale getirmek için kazdığı çukurları barikatları tek tek kaldırıyoruz. O çukurlara bu milletin kaderini hapsetmek isteyenlere diyoruz ki, biz çukurları kapatıp diyarı gülistan yapacağız. Yangın yerinde gül yetiştireceğiz.
Silopi'den sonra Cizre'de de beklenen sona ulaştık. Silopi'den sonra Cizre'de bir tek çukur, barikat mayın kalmamıştır. Cizre sokakları da bugün emniyet ve huzura kavuşmuştur. AK Parti, ülkeyi çok daha iyi noktalara taşımış insan hak ve özgürlükleri, demokrasiyi, hukuku derinleştiren, yaygınlaştıran politikalar bizim eserimizdir. Kimse bu konuda bize hesap soramaz.
Bizim tek derdimiz milletin huzuru güveni ve geleceğidir. Devlet içindeki kurtarılmış bölgeleri vesayet odaklarını organize suç örgütlerini saf dışı bıraka bıraka bu günlere geldik Bu çeteler bu ateş çemberinin içine sürüklemek isterken halkımız dimdik onların karşısında duruyor."

DAVUTOĞLU: PYD, PKK'NIN UZANTISIDIR

Teröre destek vermeyen, elinde silah olmayan herkesle konuşacaklarının altını çizen Davutoğlu, vali ve kaymakamlara talimat verdiklerini, devletin kudret ve şefkat elini aynı anda kullanacaklarını bildirdi. Bu milleti bölmek, parçalamak isteyen kim olursa olsun devletin kudret şamarının onların üzerinde olacağını belirtti.
Devletin kudret ve şefkatini daim kılmaya kararlı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıyla ilgili "HDP Eş Başkanı bu gazeteleri elinde sallayarak hedef gösterdiğini unutmayın. Eş başkan bu gazeteleri eleştirmiş sonra da fırlatmıştır. Açıkça hedef gösterilen bu gazeteler saldırıya uğramıştır. Basın özgürlüğü konusunda sürekli töhmet altında bırakmaya çalışan iç ve dış çevrelerin aynı duyarlılığını göstermediklerini de sorgulamak istiyorum" diye konuştu.

PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR DİYEN ART NİYETLİ

Davutoğlu, terörün yeni oluşumları PYD ve YPG'nin eğitimlerini Kandil'de aldıklarını, Türkiye'yi terör kıskacına almaya çalıştıklarını belirtti. PYD'nin duvarlarına Öcalan posterleri asıldığını ifade eden Davutoğlu, "ABD Dışişleri sözcüsü fotoğrafı görmediğini söylüyor. Bu küresel güce bu evrakları en kısa sürede göndereceğimizi ifade ediyorum. PYD, PKK'nın uzantısıdır. Hem Suriye için, hem Türkiye için tehdit teşkil eden terör örgütüdür. Yönetim kadroları aynıdır. Bölgeyi takip eden herkes bunu görüyor, farkediyor. PYD ve YPG'nin terör örgütü olmadığını söyleyen varsa art niyetlidir" dedi.

"KORİDOR AÇILMAZSA, SURİYELİ AÇ KALACAK"

Suriye konusunda kılını kıpırdatmayanların akıl vermeye çalıştıklarını anlatan Davutoğlu, "Buna BM de dahil. Rusya'ya 'yeter artık' diyemeyenler bize akıllarınca ne yapacağımızı söylemeye kalkıyorlar. Biz sizden insanlık adına ders almayız. Bize kapınızı açın diyorlar. Sanki kapımız kapalıydı da. 2,5 milyon kardeşimiz bacadan mı girdi? Hiçbir ülkenin yapmadığı fedakarlığı yaparak Suriye sınırını hep açık tuttuk.
60 bin Suriyeliyi ortada bırakmayız. Suriyelilerin Suriye sınırları içinde kalmasını temin etmek istiyoruz. Bunların bütün imkanları Türkiye tarafından karşılanıyor. Şu anda 9 kamp kurulu vaziyette. Bu kamplar Rus uçaklarınca bombalanıyor. Lojistik koridor bu güçlerle kapatılmış durumda. Bunun adı barbarlık, zorbalıktır. Orta çağ zihniyetiyle yapılan bir savaştır. Bu koridor açılmazsa yüz binlerce Suriyeli açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Halep'in etnik kıyımla boşaltılmasına izin vermeyeceğiz. Sorumluluğun gereği yapmayan nasihat verenlere de insanlık dersi vermesini de biliyoruz" diye konuştu.

AHISKA TÜRKLERİNE ÜZÜMLÜ'DE SESLENDİ

Ahıska Türklerinin yerleştirildiği Üzümlü İlçesine geçen Başbakan Davutoğlu, vatan hasretiyle yanan Ahıskalılar'a Erzincan'da kucak açıldığını bildirdi.
Davutoğlu, şunları söyledi:
"Stalin zulmü esnasında vatanlarından trenlere bindirilip Sibirya'ya sürüldüler. Erzincan'da bu Rus zulmü gördü. Şimdi aynı milletin evlatları bugün hür ve özgür bir şekilde Erzincan'da buluştular. Asırlarca taşıdıkları kimliklerini zulüm karşısında korudular. Bu topraklara gelene ızdırap, hüzün yoktur.
Suriye'den 2 milyon 609 bin Suriye geldiyse, Irak'tan kardeşlerimiz gelmişse, vaktinde Bulgaristan ve Bosna'dan kardeşler geldiyse, onlar için Türkiye son duraktı. Onlar için Türkiye son kaleydi. Şimdi bu son sığınağı yıkmak istiyorlar. Son barınağı saldıran hainler var. Vaktinde Rus işgalcileriyle işbirliği yapanlar bugün aramızda sorun çıkınca soluğu Moskova'da alan hainler var. 'Türkiye'ye cephe açtılar' diye onların piyonu olan hainlere sesleniyorum: Arkanızda hangi küresel güç olursa olsun, hangi Türkiye düşmanı olursa olsun, bu aziz vatanı 98 yıl önce işgalcilerden nasıl kurtardıysak, bugün de ebediyete kadar al bayrakla, ezanla yaşamak için her türlü fedakarlığı yapar, bu ülkeyi böldürtmeyiz, bu vatanı parçalatmayız."