AKP Genel Başkanı Davutoğlu, Konya’da partililere ”Size ve milletime teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zafer bizim değil bu zafer milletimizindir” dedi.

Konya’daki evinden Ankara’ya gitmek üzere ayrılan Davutoğlu, partililere seslendi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Bizim inancımızda kültürümüzde komşular kardeşten azizdir. Siz bize lazımsınız. Size ve milletime teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zafer bizim değil bu zafer milletimizindir.

Kusura bakmayın sizlere hiçbir zaman sırtımızı dönmedik, dönmeyeceğiz. Büyük meydanda Hazreti Mevlana’nın huzuruna gideceğiz. Ankara’da on binlerce kardeşimiz soğukta bekliyor. Sizlerle teker teker kucaklaşacağım. En zor zamanlarda yanınızdayız diye haykırdığınız için Allah sizden razı olsun.

Bugün demokrasimizin milletimizin zafer günü. Hepinizden Allah razı olsun. Aziz komşularım daha yolun başındayız. Sizlerle birlikte nice yollar kat edeceğiz. Allah bizi sadece bu dünyada değil güzel amellerle ahirette de komşu eylesin inşallah. Allah utandırmasın.

Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür. Zafer millete aittir. Allah bizi milletimizin huzuruna her zaman vakarla çıkarsın. Bugün de tek duamız allah utandırmasın demek olacak.

İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetler verip, 2019’da tekrar huzurunuzda olacağız.” (İMC)