Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Valiliği'nde brifing alan Davutoğlu, yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili olarak 4 kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

Başbakan Davutoğlu’nun saldırıyla ilgili açıklaması şöyle:

 “Maalesef 10 yabancı uyruklu misafirimizi kaybettik, 15 yaralımız vardı. 6 hastamız şu anda hastanelerimizde, diğer hastalar taburcu edildi. 6 hastayla ilgili itinayla bütün çalışmalar yürütülüyor.

"Saldırganın kimliği tespit edildi, sizlerle de paylaşıldı. Bugün bu çerçevede 4 ayrı gözaltı daha oldu saldırganın kimliğinin tespiti sonrasında. Biraz önce de saldırganın Türkiye'ye giriş yolu, bütün kontakları, arka plandaki ilişkileri konusunda aldığım bilgiler, bu meselenin görünür yüzünün dışında bazı önemli unsurlar ve perde arkası etkin aktörler olabileceği kanaatimizi pekiştirdi.

“SALDIRGAN DEAŞ BAĞLANTILI”

“Saldırganın DEAŞ bağlantısı tespit edildi. Ancak artık DEAŞ öyle bir örgüt ki bir piyon ve bazen de kamufle edilebilecek bazı eylemlerin rahatlıkla kullanılmasını sağlayan bir ara örgüt, bir taşeron.

“Bu şahıs takip altında olan bir şahıs değildi. Normal olarak Türkiye'ye bir mülteci gibi, sığınmacı gibi giren bir şahıs. Ancak bu saldırıdan sonra tüm bağlantıları tek tek çözülerek bağlantıları ortaya çıkarılıyor ve bu bağlantılar içinde DEAŞ dışında DEAŞ'ı kullanan bazı çevrelerin olabileceğine dair de bazı şüphelerimiz söz konusu."

“GÜVENLİK” VE “TEDBİR” VURGUSU

“Türkiye'nin her köşesinde ama özellikle İstanbul'da, milletimizin, halkımızın güvenliği, şehirlerimizin asayişi için ne tedbir alınması gerekiyorsa, demokratik hukuk devleti kuralları için de bunu alacağız. Daha görünür, daha etkin tedbirler.