Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta, Hacı Lokman Birlik’in cenazesinin zırhlı polis aracının arkasına bağlanarak yerde sürüklendiği fotoğraf ve video görüntüleri ile ilgili olarak Facebook hesabı üzerinden bir açıklama yayınladı. Davutoğlu, görütüler için, "Kabul edilemez," dedi.

Söz konusu mesajında HDP’li vekil Leyla Birlik’in kayınbiraderi Hacı Lokman "polise roketatarla saldırıda bulunurken etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubu" diye nitelendiren Davutoğlu'nun 'geceyarısı mesajı' şöyle:

"Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir.

Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir.

Bu son derece yanlış tavırlar herşeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez.

Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum.

Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir."