Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün “Sayın Cumhurbaşkanı’na Sesleniyoruz” başlıklı yazıyı ilk sayfalarından paylaşan Hürriyet ve Posta gazetelerine Zonguldak mitinginden cevap verdi.

Yazının muhatabı olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise konuya ilişkin bugün herhangi bir açıklama yapmadı.

Davutoğlu miting sırasında özetle şunları söyledi:

"BANA DA CEVAP VERMEYE KALKTILAR’’  

“Doğan medya şimdi kalkmış özgürlüklerden bahsediyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Basın özgürlüğüne saygımız sonsuz ama herkes yerini yurdunu bilecek.

“DHKP-C denilen terör örgütü bir savcımızı şehit etti. Bütün gece biz savcımız için dua ederken bunlar internet sayfalarında şehit savcımızın başına dayanan silahla fotoğrafını bastılar. Gece yarısı haber gönderdim. Yarın gazetede bunu basmayın, şehit savcımızın ailesi var. Cenaze töreninde onun çocuğu şehit savcıyı böyle görmesin dedik.

“Türkiye’nin en çok sattığını iddia eden gazetenin baş sayfasında şehit savcının o fotoğrafı. Bütün ricalarımıza rağmen o resmi bastılar. Onları cenazeye almayınca ertesi gün tehditkar bir başyazıyla bana cevap vermeye kalktılar.

“Biz sizin huzurunuza pijamayla çıkacağınız kişiler değiliz. Biz gücümüzü sizden değil, Allah’tan ve milletten aldık. O eski Türkiye idi. Başbakan’a talimat verdikleri, Başbakan’ı eşofmanla karşıladıkları eski Türkiye idi.

“Bugün de cumhurbaşkanımıza cevap veriyorlar. Oturun gazeteciliğinizi yapın. Ama eğer bir şehidimizin aziz hatırasına saygısızlık yaparsanız karşısında bizi bulursunuz. Kışkırtıcı yayın yaparsanız sessiz kalmamız mümkün değil.

“Dokuz aylık Başbakanlık dönemimde bir kez ricada bulunmuşsak siz bunları yapmamışsanız bizi karşınızda bulursunuz.”

(Bianet)