Başkakan Ahmet Davutoğlu, Ağrı'daki çatışma nedeniyle Halkların Demokratik Partisi'ni ve partinin eş başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedef aldı. Yaşananların "sandığı hedef aldığını" savunan Davutoğlu, Genelkurmay'ın AKP'nin seçimi kazanması için sahte operasyonlar düzelediğini söyleyen Demirtaş'a seslenerek, "Eğer bir tuzağın parçasıysanız, eğer bir projeyseniz, sizler ve arkanızdakiler bilsinler ki AK Parti bütün bu tuzakları projeleri yerle bir edecektir," diye konuştu. Davutoğlu, konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedefine oturttu.

Başbakan Davutoğlu'nun ilgili açıklaması şöyle:

"Hain bir saldırıda yaralanan gazilerimizi GATA’da ziyaret ettim. Onların selamını size getirdim. Onlar diyor ki; 'Hiç merak etmesinler'. Bizler geleceğe yürüme iradesini ortaya koyarken, dün Ağrı’da teröristler askerlerimize uzun namlulu silahlarla ateş açtılar. Bu tuzakları biz çok gördük. Savcımızın öldürülmesiyle, askerlerimize saldırıyla, sadece savcımız ya da askerlerimiz değil bu ülkenin geleceği Sizlerin geleceğiniz. Bu saldırılarla Türk demokrasisi ve sandık hedef edinilmiştir.

"Buradan Demirtaş’a sesleniyorum. Hani bukalemun siyaseti gibi, doğu’da teröre sessiz kalan Demirtaş’a sesleniyorum eğer bir tuzağın parçasıysanız, eğer bir projeyseniz, sizler ve arkanızdakiler bilsinler ki AK Parti bütün bu tuzakları projeleri yerle bir edecektir.

"Demirtaş teröristlere karşı çıkmaktansa Genelkurmay’ı eleştiriyor. Evet Türk Silahlı Kuvvetleri milli bir ordudur.

"Sabah ziyaret ettiğim gibi, bu ordunun içinde Yozgatlı da, Diyarbakırlı da, Mersinli de, Gaziantepli de vardır. Demirtaş bilsin ki TSK milli bir ordu olduğu için Türkiye Cumhuriyeti’ni de bu ülkenin geleceğini de koruyacaktır. Bilsin ki TSK demokratik bir devletin ordusudur. Dolayısıyla siyasi irade ne diyorsa TSK demokrasinin organı ve unsuru olan TSK o emre itaat eder.

"Bugün biz yarın kim milli iradeden güç alarak iktidar olmuşsa TSK o iktidara saygı gösterir, milli iradeye saygı gösterir.

"Demirtaş teröristlere karşı çıkamazken, Kılıçdaroğlu da Kartal’da alkışlama çağrısı yaptı. Bu Kılıçdaroğlu her şeyi geç yapıyor. 13 yıldır dünya Türkiye’yi alkışlıyor. Kılıçdaroğlu’nun tahrikleri de Demirtaş’ın planları da milli iradeyi akamete uğratamayacaktır."

DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

TSK'nın askeri operasyonunun ardından Ağrı’da, PKK ile askerler arasında yaşanan çatışma sırasında kendilerini ‘örgüt partisi‘ olarak niteleyen hükümete yanıt veren HDP Eş Başkanı Demirtaş, "Kim silah gücüyle oy topluyorsa Allah onun bin defa belasını versin!" demiş. Genelkurmay’ın AKP’nin seçimi kazanması için sahte operasyonlar yaptığını söyleyerek, “Daha dün Cemil Bayık, ‘Biz savaşmak istemiyoruz, silah bırakmak istiyoruz’ dedi. Bir gün sonra onlar çıkıp ‘Bize savaş lazım dedi” ifadelerini kullanmıştı.