Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İç Güvenlik Paketi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ve "Bu kanun öyle de yapsanız böyle de yapsanız çıkacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini tekrarladı ve “Ülkenin huzuru, özgürlüklerin korunması ve uyuşturucuyla mücadele konusunda adım atılmasını öngören bu yasa, öyle veya böyle bu meclisten inşallah geçecek” dedi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

PAKET'E KARŞI OLAN MUHALEFETİ HEDEF ALDI, 'İBRET VERİCİ' DEDİ

“Bu süre içinde bu yasaya hiçbir katkıda bulunmayan, eleştirilerini hiçbir objektif temele dayandırmayan, defaatlerce çağrı yapmış olmamıza rağmen alternatif hiçbir görüş getirmeyen muhalefet partileri, bir anda ortak bir çabayla şiddet ve gerçekten meclisimizin vakarına yakışmayan bir davranışı meclisimize taşıyorlar

“Ülkenin huzuru, özgürlüklerin korunması ve uyuşturucuyla mücadele konusunda adım atılmasını öngören bu yasa, öyle veya böyle bu meclisten inşallah geçecek.

“Birçok böyle şiddet, engelleme yöntemleriyle karşılaştık. 2010 referandumu sürecinde neler yaşadığımızı herkes biliyor. Ama hiçbir zaman attığı adımdan meclis adabına saygılı olmak yanında, yasaların geçmesi konusunda kararlı tutumdan vazgeçmeyeceğiz.

“Gerekirse sabaha kadar oturumlar sürer ama bir daha bu ülkede molotofkokteyliyle yanmış kızlarımızı görmek istemiyoruz. Bir daha bu ülkede yüzlerine maske takmış sokağa çıkıp maskeyle ortalığı kasıp kavuran vandallara izin vermeyeceğiz.

“İki hafta önce bu yasa tasarısının tekrar gündeme gelmesini uzatmıştık, geçen hafta uzattık. Acaba sağduyulu bir şekilde muhalefet partileri bir karar beyan ederler mi diye. Karar beyan etmek yerine demek ki bu arada perde arkasında görüşmeler yaptılar, bazı konularda mutabık kaldılar ki bir anda birbirleriyle anlaşması mümkün olmayan partiler bir çizgide buluştular. HDP bunun öncülüğünü yapıyor, CHP destek veya fiilen kürsü işgallerine yöneliyor, MHP de bunlara destek veriyor. Bu tablo ibret verici bir tablodur."