Birleşmiş Milletlerde (BM) "Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi" temalı etkinliğe katılarak konuşma yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, etkinliğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Abdullah Gül'ün milletvekili adaylığı tartışmalarına ilişkin konuştu.

Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e milletvekili adaylığı teklifi yapılıp yapılmadığıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Sayın Abdullah Gül öncü kurucularımızdandır. Bu anlamda ilk başbakan ve AK Parti'den çıkmış ilk cumhurbaşkanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar AK Parti'de bir önemli görev üstlenmesi ya da AK Parti içinde siyaset yapması hepimiz için sadece gurur verici bir gelişme olur. Dolayısıyla tabii takdir kendilerinin ama böyle bir girişim için davete bile ihtiyaç yoktur. Bunu daha önce de zikrettim. Takdir kendilerinin. Davete bile ihtiyacı yoktur. Kendisine hayırlı olsun ve hoşgeldin deriz böyle bir şey olursa. Kendisiyle görüşmüştük ama sinyal yoktu. Ama AK Parti'nin kapıları her zaman açıktır."