Ahmet Davutoğlu, Gülen grubuna yönelik 14 Aralık operasyonuna ve ''çözüm süreci'ne ilişkin konuştu. Sabah'tan Fahrettin Altun'a konuşan Davutoğlu, gazetecilere yönelik operasyon için, "Gazetecilik yahut basın-yayın faaliyetleri nedeniyle yürütülen bir soruşturma değil," dedi.

Davutoğlu PKK'yi de bölgede 'zorunlu göç' yapmakla suçladı ve "arındırma stratejisi yürütmeye çalışıyorlar", iddiasını öne sürdü.

Davutoğlu'nun sorulara 14 Aralık operasyonu ile ilgili açıklaması şöyle:

"DEVLET DEMEK TEDBİR DEMEK"

"Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle yürütülen bir soruşturma değil bu. Soruşturmanın detayı yargı süreci içinde ortaya çıkacak. Fakat gazetecilik yahut basın-yayın faaliyetleri nedeniyle yürütülen bir soruşturma değil.

"Devlet demek tedbir demektir. Tedbir demek, bir tehlike varsa sezmek ve ona göre hareket etmektir.

"İki unsur son derece önemli. Bu ülkede seçimler öncesinde hep bir şeyler oldu, tezgahlandı. İkincisi, çözüm süreci ne zaman olumlu gitse hep bir şeyler çıkarıldı. Dolayısıyla her türlü fitne ve olumsuzluğu tahrik edenler çıkabilir. Biz de tedbirimizi alırız."

Bu açıklamalarının devamında, Cemaat ile örgüt arasında ilişki olduğu iddiasında da bulunan Davutoğlu, "Elimizde açık ve net bilgiler var. Bağlantılar var" dedi.

"ZORUNLU GÖÇ"Ü PKK YAPIYORMUŞ

"Çözüm süreci" ile ilgili de konuşan Davutoğlu, PKK'nin bölgede 'tasfiye siyaseti yürüttüğü" iddiasında bulunurken, "Kamu düzeni vurgumun altında yatan tam da bu. Göçe zorlama vb. yöntemlerle bir tür arındırma stratejisi yürütmeye çalışıyorlar," diye konuştu ve sürecin bu sözde göçü "tersine çevireceğini" ileri sürdü. Konuşmasında "güvenlik paketi"ni savunan Davutoğlu, "Molotof kokteyli ile gösteri yapmanın önüne geçilecek. Buna rağmen molotofla polise saldırı, silahlı saldırı olarak görülecek. Bu, hemen orada bir silahlı mukabelede bulunulacağı anlamına gelmiyor," dedi.

Davutoğlu, "Paralel yapının Emniyet'teki uzantıları biliniyorken bu yasa tehlike arz etmez mi?" sorusuna ise "Bu durumda, o eylemleri yapanlar paralel yapının oyununa gelmek istemiyorlarsa molotofla gelmeyecekler. İki kötüden birini tercih etmek durumunda değiliz. Bize göre suç suçtur. Yapanı en şiddetli şekilde cezalandırırız," yanıtını verdi.