CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşen Ahmet Davutoğlu görüşmenin ardından AKP Genel Merkezi'nde bir açıklama yaptı. Davutoğlu, "Kendi çıkarlarımızı ülke çıkarlarının önüne koymamalıyız" dedi.

Davutoğlu, görüşmede CHP'nin 14 ilkesinden biri olan "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın anayasal sınırlarına çekilmesi"nin konuşulmadığını söyledi.

Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

7 Haziran seçimleri tüm halkımızın için hayırlı olmasını diliyorum. Uzlaşma temelli bir koalisyonun oluşması tablosudur. 7 Haziran'da gerçekleşen balkon konuşmasında birkaç hususu paylaşmıştım.

Milli iradeye saygı bunlardn biri. İkincisi bir an dahi Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için elimizden geleni yapacağız demiştim. Üçüncüsü de Türkiye'de kimse kaos beklemesindi.

Bugünden itibaren mübarek gün Kadir Gecesi'nde yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyoruz. Tüm milletimizin Kadir Gecesi mübarek olsun bu yeni aşama da bütün milletimize hayırlı olsun.

AK Parti olarak Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşme öncesinde bir anlamda millete olan vazifemizin bir gereği olarak çok yoğun bir mutfak çalışması yaptık. Bu mutfak çalışmasında muhtemel bir hükümet ortaklığı kurmak için bütün partilerle ilgili hazırlıklar yaptık.

Bugün Kılıçdaroğlu ile görüşmelerimizi yaptık. Yarın da Sayın Bahçeli ve sonraki gün de HDP'yle müzakerelerimizi yapacağız.

En önemli unsur karşılıklı güvenin temin edilmesidir. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmeden bahsetmek gerekise; son derece samimi ve dosthane bir atmosferde gerçekleşti. Misafirperverliklerinden dolayı arkadaşlarım adına da teşekkür ederim.

Merak edilmesi bağlamında, biraz önce zikrettiğim konular çerçevesinde konuştuk Sayın Kılıçdaroğlu ile. CHP'nin 14 ilkesi ve benim zikrettim 9 temel ilke üzerine konuştuk.

Yeni Türkiye sözleşmesi gibi konularda hiçbir detaya girmeden bilgi alışverişinde bulunduk. Biran önce güçlü ve sağlam bir hükümetin kurulmasını arzu ettiğimizi ifade ettim. Hükümetsiz bir dakikaya bile tahammül edilemeyeceğini ilettim. Kendisi de bu çerçevde görüşlerini ilettiler. Karşılıklı zemin olursa görüşmeler devam eder.

CUMHURBAŞKANLIĞI GÜNDEME GELMEDİ


Cumhurbaşkanlığı konusu görüşmede gündeme gelmedi. Beni görevlendiren makamın meşruiyetini tartışmam.

Hala tüm partilere yakınlığımız aynı. CHP, MHP'ye aynı şekilde yakınız. Bugün görüşmemiz olumlu geçti. Umarım yarın da Sayın Bahçeli ile görüşmemizde böyle bir ortamda gerçekleşir. Bizim duruşumuz da millete güven verecektir. MHP ile görüşmemiz de aynı sıcaklıkta geçecektir. MHP ile görüşmemiz sürecin ilerlemesi konusunda önem arz ediyor.

Sayın Kılıçdaroğlu ile başbaşa bir görüşmemiz gerçekleşmedi. Tabii ilerleyen zamanlarda böyle bir durum söz konusu olabilir.