İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Milyonlarca Nefes Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "1 Kasım’a kadar çok çalışacaksınız, bunları baraj altında bırakacaksınız. Birliğin sembolü olan AK Parti’yi tek başına iktidar yapacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Baldıran zehiri içme" açıklaması ile start alan çözüm sürecine ilişkin bir videonun gösterildiği mitingde, Kuran da okundu. Yine ölen askerler için de dua edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı mitingde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, kalabalığa, "Bunları baraj altında bırakın AK Parti'yi iktidar yapın" derken; bölgede süren operasyonların da 1 Kasım'a kadar devam edeceğini belirtti.

Davutoğlu şunları söyledi:

"1 Kasım’a kadar çok çalışacaksınız, bunları baraj altında bırakacaksınız. Birliğin sembolü olan AK Parti’yi tek başına iktidar yapacaksınız."

"Tek bir sivil vatandaşımız, Güneydoğulu vatandaşlarımız endişe etmesin, huzur ve demokrasi operasyonu 1 Kasım'a kadar devam edecek. Sivillere zarar gelmemesi için güvenlik güçleri titizlik gösterecek."

MİTİNGDEN MANZARALAR

Sivil Dayanışma Platformu (SDP) tarafından düzenlenen miting öncesinde alana Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri asıldı.

Meydana "Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz", "Teröre lanet, birliğe davet", "Bir annenin bile akmasın yaşı, bir huzur kaplasın dağı taşı", "Terör insanlık suçudur" yazılı dev afişler yerleştirildi.

Alanda, çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile onlarca su dağıtım noktası yer aldı.

Mitingde alanda sadece Türkiye bayrağı açılmasına izin verildiği belirtildi. Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri girenlere Türkiye bayrakları dağıtıldı.

ORHAN MİROĞLU: "HDP BARAJI GEÇERSE ÇATIŞMALAR SÜRER"

Öte yandan Musa Anter'in katledilişinin yıl dönümünde yeğeni AKP'li Orhan Miroğlu da "Teröre Karşı Tek Ses" mitinginde yer aldı ve bazı televizyon kanallarına değerlendirmelerde bulundu. "HDP barajı aşarsa çatışmalar devam eder" diye konuşurken, Miroğlu'nun bu sözleri sosyal medyada tepki topladı:





Kaynak: Demokrat Haber, Bianet / Fotoğraf: @cnnturk