Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında "Halep Sünni kentidir. Şii kuşatmasına teslim edilemez. Bombalama Türkiye'nin hakkıdır. Olay PYD olayı değil Halep olayıdır" diyen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a teşekkür ederek "Deniz Baykal bir devlet adamına yakışır ciddiyetle yaklaştı. Biz karşımızda milli bir muhalefet istiyoruz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarına ilişkin olarak, "Rus uçaklarının Halep’te hastaneleri ve okulları vurduğu, sivil şehitler aklıma geldi. 1789’da Özi Kalesi’nde o barbarlar, zalimler katliam yapmıştı. Aynı zalimler, aynı barbarlar ve alçaklar bugün Halep’te. Bre insafsızlar, ne istersiniz bu topraklardan" dedi.

Davutoğlu, Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ne Türkiye'nin YPG operasyonlarını durdurması çağrısında bulunmasına tepki göstererek, "Bu ne arsızlıktır" dedi. Davutoğlu, "Türkiye savaşa girecek" diyenlere ise "Suriye'de bir savaş tehlikesi varsa bunu oluşturan asla Türkiye olmamıştır ve olmayacaktır" cevabını verdi.

Davutoğlu, AKP'nin kurucu isimleri Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in hükümete ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine de isim vermeden gönderme yaptı. "Bizde ihtilaf bekleyenler çok bekler" diyen Davutoğlu, "Bizde şahsi hesap yok, ulvi hesap var. Zira AK Parti davası şahıs davası, şahısların şahsi davası değildir, olmayacak. Bu dava Türkiye davası, insanlık onuru davasıdır" diye konuştu.

Bölge'de her hafta bir ili ziyaret edeceğini açıklayan Başbakan Davutoğlu, cuma günü de Van'a gideceğini açıkladı.