MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP iktidarının istihdam politikasını eleştirerek, Başbakan Amhet Davutoğlu’nun topilli akrabalar, hatırlı yandaşların dışında kime iş bulduğunu sordu.

Bahçeli, Fransa’da mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıyı “insanlık suçu” olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar başlıklar şöyle:

Başbakan ve hükümeti milletimizin ihtiyaçlarını karşılama konusunda başarısız, eksik ve gediklerini giderme noktasında acizdir. Türkiye yoksulluğun işgaliyle nefes alamaz haldeyken Davutoğlu’nun açıkladığı program pansuman tedavi olup, hiçbir yaraya kalıcı tedavi olmayacaktır.
İstihdam oluşturduk iddiasındadır. Sayıları 5.5 milyonu aşan işsizimizin, her 4 gencimizden birinin işsiz kalmasının izahı nasıl yapılacaktır.

Davutoğlu işi kime bulmuş, kimleri işe sokmuştur. Torpilli akrabalar, hatırlı yandaşlar, imtiyazlı partililer dışında işi kim kaybetmiştir de bulacaktır. İstihdam konusunda mucizevi açılımlar yaptığını söylemiştir.

Tek kariyeri annelik olması gerekeni olduğu AKP tarafından ifade edilen kadınlarımız çalışmak isteyince işsizlik de doğal olarak artmıştır. İşsizliğin müsebibi sonunda bulunmuş, fatura hanımefendilere çıkartılmıştır. Bu yüzsüz ve tutarsız açıklama kadınlık onuruna nankörlük ve hürmetsizliktir. Ümit ediyorum ki AKP’nin kadınlara yönelik melez ve miyop bakışına en iyi cevabı Türk kadını sandıkta verecektir. Herkesin sorunu işsizlik ve zorlu hayat şartlarıdır. MHP işsizlik bataklığını kurutma konusunda iddialıdır.

PARİS KATLİAMI

7 Ocak’ta Fransa’da meydana gelen saldırılar terörü yeniden gündeme taşımıştır. İnsanlık çok ciddi bir terör sorunuyla karşı karşıyadır. Terör hain niyetini gizleyemeyecektir. Çağımızın terörle anılması, terörün tesirinde kalması üzüntü vericidir. Fransa’da mizah dergisine düzenlenen menfur suikast suçu insanlık suçudur. 17 kişi taraflı tarafsız herkes tarafından sahiplenmiş. Hiçbir gerekçe ve hiçbir gaye sivil ve masum insanların öldürülmesini meşru yapmayacaktır.