Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hürriyet Gazetesi'ne saldırının başındaki isim olan ve yazar Ahmet Hakan'ı tehdit eden AKP İstanbul Milletvekili Abdürrahim Boynukalın'ı savundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, NTV'de katıldığı programda gündemdeki konuları değerlendirdi. Davutoğlu, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ı dövmekle tehdit eden Boynukalan'ı savundu. Davutoğlu'na göre, Hürriyet gazetesini hedef gösteren ve yandaşlarıyla gazete binasına saldıran Boynukalın'ın son çıkan videosundaki sözleri "Dost ortamında ifade edilmiş hususlar.

İşte Davutoğlu'nun Boynukalın savunması:

“Bu tür ifadeleri doğru görmem, kim söylerse söylesin. Ama bu da böyle bir kasıtla söylenmiş ifadeler değil. Biraz daha gençler arasındaki bir dost ortamında ifade edilmiş hususlar. Kendisiyle de konuştum. Bu veya bunun gibi ifadeler için hepimizin önem göstermesi gereken hususlar var.  Bunu genelleştirmek doğru değil. Ayaküstü söylenen ifadelerden genel bir zihniyet çıkarmak doğru değil. Bizi en çok eleştiren medya organları da olsa destekleyenler de olsa onların güvenliğini sağlamak hükümetin görevi. Tahrik unsuru oluşturmamak kaydıyla her görüş beyan edilebilir.”