Gazeteci Cüneyt Özdemir, Ağrı'da yaşananlara ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu. Twitter hesabından konuya ilişkin mesajlar paylaşan Özdemir, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Ağrı'daki olayların ardından yaptığı açıklamalara dikkati çekerek, TSK'nin hem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Ölüme terk edilen sekiz yaralı asker HDP’liler tarafından bölgeden çıkarıldı" sözlerini doğruladığını belirtti, hem de "Biz operasyona gitmedik, Ağrı Valisi bizi gönderdi" dediğini yazdı.

"TSK AÇIKLAMASININ MANASI: 'DEMİRTAŞ DOĞRU SÖYLÜYORMUŞ'"

Cüneyt Özdemir, twitter'dan paylaştığı mesajların ilkinde, TSK'nın Ağrı Diyadin'de yaralı askerleri taşıyanlara teşekkür ederek, bu tutumu 'Takdire şayan' olarak nitelendirmesine dikkati çekerek, "TSK'nın Ağrı 'olayı' ile ilgili son açıklamasının manası şu; 'Selahattin Demirtaş doğru söylüyormuş.'" dedi.



"'BİZ OPERASYONA GİTMEDİK, VALİ GÖNDERDİ' DEDİLER"

Özdemir, konuya dair ikinci mesajında ise TSK'nın son açıklamasına işaret ederek, "TSK bugün Ağrı 'olayı' ile ilgili yaptığı ikinci açıklamada da şunu söylüyor; Biz operasyona gitmedik, Ağrı Valisi gönderdi!" diye yazdı.

TSK AÇIKLAMALARI

Ağrı'da yaşananların ardından, aynı gün içinde TSK'dan üç ayrı açıklama gelmişti;

* İlk açıklamada, TSK, Ağrı’nın Diyadin ilçesinde PKK ile askerler arasında önceki gün çıkan çatışmada yaralanan askerlerin tahliyesine yardım eden halka teşekkür ederken, böyle bir olayın yaşanmadığını savunan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu da yalanlamış olmuştu.

* TSK ikinci açıklamayı "canlı kalkan" tabirini düzeltmek için yapmıştı. Çünkü Ağrı'da olay yerine giden HDP'liler, kendilerini canlı kalkan yaparak askerleri kurtarmaya çalışmıştı. Ancak TSK bu açıklamasıyla "canlı kalkan" tanımlanmasının 'kabul edilemez olduğunu' söylemişti.

* Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü'nün açıklamasında ise Ağrı'daki operasyonun Vali'nin talimatı ile gerçekleştiği ve TSK'nın operasyonla ilgisinin olmadığı vurgusu yapılmıştı.

(Demokrat Haber)