MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticilerine yönelik operasyona ilişkin, "FETÖ yapılanması ile uzun yıllardır mücadele ettiğini bildiğimiz isimlerin, FETÖ operasyonu adı altında gözaltına alınması, olsa olsa soruşturmaları sulandırmak olur" dedi.

MHP'li Ok, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Ok, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yapılan saldırıyı kınayarak, saldırının kim tarafından yapılarsa yapılsın, nedeni ne olursa olsun, saldırıyı yapanlar önüne hangi sıfatları eklerlerse eklesinler bunun, kabul edilebilir bir durum olmadığını söyleyerek, ‘sözde ülkücü çetelerin saldırıyı gerçekleştirmesine üzüldüğünü' ifade etti.

‘BİZİM DE KAFAMIZDA SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLMUŞTUR'

Cumhuriyet gazetesinin bazı yazar ve yöneticilerine yönelik operasyona değinen Ok, "FETÖ yapılanması ile uzun yıllardır mücadele ettiğini bildiğimiz isimlerin, FETÖ operasyonu adı altında gözaltına alınması, olsa olsa FETÖ soruşturmalarını sulandırmak olur. Bu operasyonlar, sağduyu sahibi insanlarda olduğu gibi bizim de kafamızda soru işaretlerine neden olmuştur" diye konuştu. FETÖ ile mücadelede FETÖ'nün siyasi ayağına bakılması gerektiğini savunan Ok, şunları söyledi:
 
‘GARİBAN MEMURLARI İÇERİ ATARAK FETÖ İLE MÜCADELE EDİLMEZ'
 
"FETÖ ile mücadele edilecekse, bunun mutlaka siyasi bağlantısı hukuk önüne çıkarılmalı. Yoksa FETÖ ile mücadele edildiğine kimseyi inandıramazsınız. Gariban memurları içeri atarak FETÖ ile mücadele edilmez. Siyasi ayağı ile mücadele edilirse Türkiye rahatlar; hukuk, adalet ve demokrasi rayına oturur. Siyasi ayağı ile mücadele edildiğinde de AKP içerisinde çok iddialı konuşuyorum kabine oluşturacak kadar üye bulamazlar."