Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Cumhurbaşkanlığı seçimi için tarihleri belirledi. İlk tur 10 Ağustos, ikinci tur 24 Ağustos'ta.

YSK cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin çalışma komisyonlarını oluşturdu.  Seçim tarihlerini 10 Ağustos ve 24 Ağustos olarak belirleyen YSK'nın planlamasına göre yurtdışında yaşayan seçmenler de ilk kez Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilecek.

Yurt dışında 500’den fazla seçmeni olan ülkelerde yaşayan Türkiye vatandaşların, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 31 Temmuz, 01-02-03 Ağustos tarihlerinde oy kullanması gerekiyor.  Yurt dışı seçmen çalışmasında oy kullanabilecek ülke sayısının 60 civarında olduğu belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde aday olup olmayacağı henüz kesinlik kazanmadı, ancak Erdoğan'ın yeniden aday olabilmesi için formüllerin arandığı belirtiliyor.

Erdoğan 5 Mart günü bazı yerel medya temsilcileri ile yaptığı toplantı sırasında cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olup olmayacağı konusunda "Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok. Mevcut Cumhurbaşkanımız devam edebilir" demişti.