CHP'li Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı "Sayın Başbakan'la aramızda kardeşlikten de öte bir hukuk vardır. Günü geldiğinde konuşur, beraber hallederiz" açıklamasını eleştirdi. 

Cumhurbaşkanlığı makamı için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan başka bir seçenek yokmuş havası yaratıldığını kaydeden Hamzaçebi, "Erdoğan-Gül ikilisi sanki Çankaya Köşkü'nü devre mülk olarak satın almışlar. Bu değerlendirmelerde millet yok" dedi. Hamzaçebi, "Erdoğan-Gül ikilisi Putin-Medvedev ikilisine özeniyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan Köşk pazarlıklarının milleti hiçe saymak anlamına geldiğini ifade eden Hamzaçebi, açıklamasında "Yaşananlar, "Al Gül'üm, ver Abdullah'ım' diyaloğudur. Türkiye'nin önünde Gül-Erdoğan ikilisi yani AKP dışında bir seçenek yokmuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Erdoğan-Gül ikilisi sanki Çankaya Köşkü'nü devre mülk olarak satın almışlar. "Bir dönem sen oturmuştun, ben oturmuştum, şimdi sıra bende, sende' diyorlar. Bu değerlendirmelerde millet yok. Cumhurbaşkanı'nı halk seçecek ama halkı adam yerine koymuyorlar" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTELİ 1 LİRALIK YEMEĞİ YİYEMİYOR"
Türkiye'de insanların işsizlik ve açlık gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Hamzaçebi, üniversitelerde 1 liraya verilen öğlen yemeğini yiyemeyen, 50 kuruşluk poğaça ile gününü geçiren öğrencilerin olduğunu, öğrencilerin 1 liralık dolmuş ücretini veremediği için okullarına 6 kilometre yolu yürüyerek gittiğini ve üniversite öğrencilerinin karşı karşıya kaldığı maddi sıkıntıları hatırlattığı açıklamasında terör sorununa da vurgu yaptı. (haberx)