Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırılarda en az 51 kişinin hayatını kaybettiği Reyhanlı’da incelemelerde bulundu.

Katliamın üzerinden 6 gün geçtikten sonra yaptığı incelemelerinin ardından, birinci patlamanın yaşandığı Belediye binası önünde toplanan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Gül, “Bu olayın acısı büyüktür. En çok kayıp verdiğimiz terör olayıdır. Bu olayı teşvik edenler, yapanlar, yardım edenler, herkesi şiddetle lanetliyorum. Bu terör olayını yapanlar, yaptıranlar, yardımcı olanlar eninde sonunda mutlaka karşılığını göreceklerdir" dedi.

“Kirli işleri yapanların tek amacı bizim aklı selimi kaybetmemiz. Kışkırtmalar yalan yanlış şeylerle yanlış işleri yapmamızı arzu etmeleridir. Bu oyunlara gelmediğiniz için Reyhanlılılar sizi tebrik ediyorum. Gün bugündür birlik günüdür birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etme günüdür” diyen Gül sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye de olup bitenlerin Türkiye'ye taşınmasına asla müsaade etmeyiz. Bunun da bilinmesini isteriz.. Bütün arzumuz Suriye'de akan kanın durması, bu konunun uzamaması."