Cumhurbaşkanı Gül, Gezi Parkı olaylarını değerlendirirken, 'Proje askıya alınmış oldu. Mesajların dikkate alındığı gözüküyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeler için "Daha suhuletle devam ettirmek gerekir, bütün bu konudaki çalışmaları. Karşılıklı düşünceleri. Bunun da yolu belli. Önemli olan parkla ilgili oradaki başlayan itirazların dinlenmesi çok önemliydi. Bir diyaloğun kurulması çok önemliydi. Çok geniş bir şekilde de gördünüz. Toplantı yapıldı, dinlendi. Ondan sonra nihayette oradaki bütün bu çalışmalar, yapılacak, yapılması düşünülen projeler bu noktada askıya alınmış oldu. Mesajların dikkate alındığı gözüküyor. Bununla ilgili önümüzde belli ki, uzun bir süre var. Dolayısıyla şimdi artık bununla ilgili herkesin düşüncesini meşru bir şekilde söylemesi gerekir. O noktaya işler girdi" diye konuştu.

KÖPRÜNÜN ADI

Cumhurbaşkanı Gül, 3. köprüye “Yavuz Sultan Selim” adı verilmesiyle ilgili, “Hassasiyeti gördüm. Bundan sonra çok önemli bir devlet projesine Pir Sultan Abdal veya Hacı Bektaş-ı Veli ismi verilebilir” dedi. (Vatan)