Tarafsızlık ilkesini delerek adeta AKP adına miting yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçime girecek partilere karşı propaganda yaparken, "Diyarbakır'da sözde müftü, Ege'de eşcinsel aday göstermiyoruz biz" dedi. Erdoğan'ın 'biz' diyerek açık açık AKP'yi kastetmesi dikkat çekti.

Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'na katılan Erdoğan HDP'yi ima ederek, "Diyarbakır'da sözde müftü, Ege'de eşcinsel aday göstermiyoruz biz" dedi.

HDP Diyarbakır'da eski il müftüsü Nimetullah Erdoğmuş'u milletvekili adayı göstermişti. Yine HDP tarafından Eskişehir'de aday olarak gösterilen LGBTİ aktivisti Barış Sulu, hükümete yakın medya tarafından da hedef gösterilmişti.

'BEYAZ TÜRKLERLE KADEH TOKUŞTURMUYORUM'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisi için söylediği "Evde, kahvehanede, gazoz açacaksanız davet edin gelir, hiçbir fırsatı kaçırmaz" sözlerine de yanıt verdi. Demirtaş'ın ismini anmaktan kaçınan Erdoğan, "Bir başkası çıkmış, 'Cumhurbaşkanı nereye çağırılsa gidiyor, evde gazoz mu açacaksınız, evde yufka mı açacaksın, çağırın gelir' diyor. Evet, ben milletimin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür. Çünkü ben zaten oralardan geldim. Ben 40 yıldır milletimle olduğum için buradayım. Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip, İstanbul’da beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum böyle derdim de yok" diye konuştu.

NEVŞİN MENGÜ'YÜ DE HEDEF GÖSTERDİ

Tayyip Erdoğan konuşmasında CHP Manisa eski milletvekili Şahin Mengü'nün kızı ve CNN Türk spikeri Nevşin Mengü'ye de sert eleştirilerde bulundu. Mengü'nün başkanlık sistemi ve otobüsçülerle dalga geçtiğini öne süren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Eski CHP milletvekillerinden birinin kızı televizyon spikeri hanımefendi otobüsçü kardeşlerimle buluşmamızı duymuş içine sindirememiş. Resmi program duyumunu almış kendince başkanlık sistemi ve otobüsçülülerle dalga geçiyor. Muhtar, taksici, otobüs şoförü kutsal üçlü diyerek kin kusuyor. Muhtar demek milleten icazetli demektir. Sandık yani demokrasi demektir. Bunların sandığa, millete, demokrasiye saygıları bu kadar. Otobüsçü kim? Evlerine helalinden ekmek götüren milletin evlatları. Şoför kardeşimin desteğinden hareketle başkanlık sistemini küçümsüyor. Aslında kendi acziyetini ortaya koyuyor."

'BUNLAR ENAYİ Mİ YA?'

Başkanlık sistemi propagandası yapmayı da ihmal etmeyen Erdoğan, "Buradaki ülkelerin yarıdan fazlası başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Başkanlık sistemi ülkeleri geri götüren sistem olsa, affedersiniz bunlar enayi mi ya? Niye o sistemi kullansın? Bunlar hep bu sistemleri denediler, ama netice alamadılar. Dediler ki bu iş böyle yürümeyecek, başkanlık sistemine geçtiler" dedi.

Başkanlık sistemini kendilerine karşı olan odakların istemediğini savunan Erdoğan, milletin arkasında olduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı; "Terör örgütü istemiyor, Pensilvanya istemiyor, halka bidon kafalı diyenler istemiyor, ermeni diasporası istemiyor, bir de bunlarla aynı çizgiye gelmekten zül duymayan muhalefet partileri başkanlık sistemini istemiyor. Bu ittifakta tek bir şey yok. Burada millet yok."

Kaynak: BirGün