Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Özlem Zengin, Bingöl'de düzenlenen Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 81 ilin kadın girişimcilerin katımıyla yapılan 'Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'nde konuştu.

Kadınların zor zamanlarda iyi fikirler bulduğunu savunan Zengin, "Fikirler kolay zamanda gelmez. Hep zor zamanda gelir. Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir" dedi.

‘KADIN VE ERKEK, BİR KUŞUN İKİ KANADI GİBİDİR’

Ulusal Kadın Girişimciliği Kongresi'nin açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın ve erkek eşitliğine değindi.

Hisarcıklıoğlu, "Kadın ve erkek, bir kuşun iki kanadı gibidir. Biri olmasa, kuşun uçması mümkün değildir. Bingöl bu vizyonda hareket ettiği için, öne çıkmaktadır. Bingöl Ticaret Sanayi Odamız sayesinde Bingöl çobantaşı kavurması coğrafi işaret tescilini aldı. Sırada Bingöl balı ve Gazik kaymağı var. Onları da tescillemek için başvurularını yaptılar. Bingöl'ün kendi değerlerine ancak böyle sahip çıkılır" dedi.

‘EN İYİ FİKİRLERİM, BULAŞIK YIKARKEN AKLIMA GELİYOR’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin ise, en iyi fikirlerin zor zamanlarda akıllara geldiğini savunarak, en iyi fikir bulaşık yıkarken aklına geldiğini söyledi.

Zengin, “Kadınlar konuşulurken, kalıplarla konuşuluyor. 'Kadın Emeği' mesela. Termoloji olarak kadın emeğini geçtiğimizi düşünüyorum. Artık kadın fikri, kadın fikriyatı çok öne çıkıyor. Kadın fikrini öne çıkaran işlere imza öncülük etmemiz lazım. Artık dünya pırıltılı bir şeyler arıyor. Orijinal bir fikir arıyor. Bu orijinal fikri bulmaya kadınlar bence çok yakın. Neden yakınlar? Kendi hayatımda hep gözlemlemişimdir. Fikirler kolay zamanda gelmez. Hep zor zamanda gelir. Kadınların hayatı da hep böyledir. Samimiyetle söylüyorum, en iyi fikirlerim hep bulaşık yıkarken aklıma gelir" diye konuştu.