Çocuklarının Cudi Dağı’ndaki mezarları başında saldırılara karşı canlı kalkan eyleminde bulunan barış anneleri, yaşanan savaşı durdurmak için “Çocuklarımızı bu ölümlerden kurtarmak için bize destek olun. Bizler, sizin çocuklarınız ölmesin diye de mücadele ediyoruz” sözleriyle Türk anneleri de harekete geçmeye çağırdı.

Evrensel’de yer alan habere göre, Şırnak Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Beytüşşebap’ta 4 sivilin katledilmesini, günlerdir askeri operasyonları durdurmak amacıyla canlı kalkan eyleminde bulundukları Cudi Dağı’nda protesto etti. “Şehit Cuma ve Şehit Binefş Şehitliği”nde barış anneleri adına açıklama yapan Şemsi Kara, ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 7 Haziran seçimlerinin ardından istediklerini elde edemediği için Kürdistan’ı savaş alanına çevirdiğini’ söyledi.

Şırnak’ın Silopi, Cizre ve son olarak da Beytüşşebap ilçelerinde katliamlar yaşandığına, yurttaşların ev ve dükkanlarının yıkılarak yok edildiğine dikkat çeken Kara, tüm Türkiye’nin bu yaşananları görmesi gerektiğini söyledi.

Kara, “Bizler bugün çocuklarımızın mezarlarında bile nöbet tutmak zorunda kalıyoruz, ölülerimizi bile rahat bırakmıyorlar, değerlerimizden korkuyorlar, bu kabul edilemez. Bu savaşı durdurun. Ölümler olmasın, analar ağlamasın. Bu savaş sürdükçe halklar arasındaki kin ve nefret duygusu da derinleşecek, beraber yaşamanın koşulları ortadan kalkacak” dedi.

Artık kin ve nefreti kaldırarak yeni bir yaşamı örgütlemeye ihtiyaç olduğunu dile getirerek Türk annelere de seslenen Kara, “Çocuklarımızı bu ölümlerden kurtarmak için bize destek olun. Bizler, sizin çocuklarınız ölmesin diye de mücadele ediyoruz” dedi.

Açıklamada Beytüşşebap’ta katledilenlerin ailelerine başsağlığı da dilendi.