DBP Bağcılar ilçe örgütü ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Kobani direnişi ve ülkedeki eylemlerde devam eden saldırılar karşısında medyanın tutumunu Doğan TV Center önünde protesto ederek, yetkililerle görüşmek için kanal binasına girdi.

Kobani direnişi ve eylemlerde devam eden saldırılar karşısında medyanın tutumunu protesto etmek için Bağcılar'da bulunan Doğan TV Center önüne gelen DBP Bağcılar ilçe örgütü ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, CNN Türk binasına girmek istedi.

"Barışın yolu Kobanê'den geçer, Kobanê'ye koridor açılsın" yazılı pankart taşıyan grup, "Kobanê halkı yalnız değildir", "Biji berxwedana Kobanê", "Medya uyuma Kobanê'ye ses ver" sloganları attı.

Kanal girişinde güvenlik engeliyle karşılaşan anneler ve DBP üyeleri, içeriye alınmadıkları takdirde sabaha kadar kanal binası önünden ayrılmayacaklarını belirterek, kanal yetkilileriyle görüşmek istedi.

Görüşme taleplerinin kabul edilmesi üzerine altı kişi yetkililerle görüşmek için kanal binasına girdi.

İçeride görüşmeler devam ederken, kapı önünde bekleyen DBP üyelerine ise polis plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahale etti. Polis müdahalesinin ardından başlayan gerginliğin devam ettiği öğrenildi. (Evrensel)