Cizre'de sabaha karşı yoğunlaşan saldırılarda en az 4 yurttaşın yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Mahallelere yapılan top atışları, zırhlı araçlardan ve keskin nişancıların ateş açması ile çıkan çatışmalarda şu ana kadar alınan bilgilere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.

Asker ve polis ablukasının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde sabaha karşı evlere yapılan top atışı ve keskin nişancıların hedef gözeterek saldırısı sonucu Nur Mahallesi Varol Sokak'ta yaşamını yitiren Eşref Edim isimli yurttaşın kızı da keskin nişancılar tarafından vurularak hayatını kaybetti.

DİHA’nın aktardığı habere göre, 10 yaşlarında olduğu belirtilen ancak ismi öğrenilemeyen küçük kızın babasının hastaneye kaldırılması için dışarı çıktığı ve polise ellerini kaldırarak, hastaneye gitmelerinin gerektiğini anlatmaya çalıştığı sırada keskin nişancılar tarafından ateş edilerek ağır yaralandığı belirtildi. Saldırılar nedeniyle hastaneye kaldırılamayan küçük kızın da taşındığı evinde yurttaşların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak'ta top atışları sonucu yaşamını yitiren 2 kadının ise gelin ile kaynana olduğu öğrenildi. Gece saatlerinde Cudi ve Nur mahallesindeki saldırılarda şu ana kadar en az 4 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi.

Öte yandan Cizre'ye girmeye çalışan ancak İdil çıkışında polis ve askerler tarafından engellenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler ise İdil merkezine döndü.