Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken, çıkan çatışmalar sonrası yaralanan 4 kişi, Avrupa Birliği Bakanı ve HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'nın aracılığıyla Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Cizre’de dün akşam saatlerinde alınan sokağa çıkma yasağı kararı sonrası, polis ablukasına alınan mahallelerde çatışmalar başladı. Gece boyunca devam eden çatışmalarda cep telefonları, internet ve elektrik şebekeleri kesildi.

"GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMASINI İSTEDİM"

Bölgedeki sivil insanların çatışmadan yoğun şekilde etkilenmesi ve sivil insanların yaralanması üzerine Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, İç İşleri Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile görüştüğünü bildirdi.

İMC Tv'ye telefonla bağlanan Bakan Konca, çatışma sırasında sivil insanların zarar görmemesi ve mağdur olmaması açısından gerekli önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi. İç İşleri Bakanı'nın konuyu ilgili kişilere paylaştığını ve endişe duyulmamasını söylediğini aktaran Konca, ambulansların ilçeye girmediğini ve giren ambulansların ise bazı yaralıları almadığını ve bu konuda da Sağlık Bakanı ile irtibata geçtiğini belirtti.

Konca, "Birisi ağır olmak üzere 4 yaralının bulunduğunu ve büyük bir ihtimam gösterilerek, çok kısa sürede ilgiyle, ilgili ve yetkilerden yaralıların hastaneye ulaştığı bilgisi yine Sağlık Bakanlığı yetkililerince bana iletildi" açıklamasında bulundu. (Demokrat Haber)