Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan çatışmada 1 polis öldü. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 2 askerin öldüğü bildirildi.

Şırnak Valiliği, 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu çatışma çıktığını duyurdu. Yapılan açıklamada 9 kişinin etkisiz hale getirildiğini belirtilirken, 1 polis de yaşamını yitirdi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"İlimiz Cizre ilçesi Cudi mahallesinde 04.02.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerimize yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı neticesinde çıkan çatışmada 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 polis memurumuz ise şehit olmuştur. Bu esnada binadan kaçan teröristler söz konusu binayı ateşe vermişlerdir.
Bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun ateşi sebebiyle itfaiye araçları alana girememiştir.
Ayrıca 05.02.2016 günü Şırnak merkezde bulunan Emniyet Müdürlüğüne ait kademe binasına yönelik olarak bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından uzun namlulu silahlarla ve roketatarla silahlı saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada 4 terörist silah ve mühimmatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."

SUR'DA 2 ASKER HAYATINI KAYBETTİ


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda da, 2 askerin öldüğü bildirildi.

İlçede kazılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların imhası amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Savaş mahallelerinde güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyonda, teröristlerin saldırısı sonucu çıkan çatışmada yaralanan 5 güvenlik görevlisi Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralı 2 asker, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

GENELKURMAY: SUR'DA İKİ ASKER ÖLDÜ, 3 ASKER YARALANDI

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, devam eden operasyonlar sırasında, PKK'ye yapılan silahlı saldırı sonucu 2 askerin öldüğünü, 1'i ağır 3 askerin de yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklama, şöyle:

"05 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş biri ağır olmak üzere üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz"