Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Abdullah Öcalan'ın çözüm süreci ile ilgili 'parlamento üzerine düşeni yapmalı' çağrısıyla başlayan tartışmalara ilişkin olarak, ''Muhatap Meclis değil, hükümet," değerlendirmesinde bulunudu.

Milliyet gazetesine konuşan Çiçek, hükümetin sıcak baktığı 'Akil Adamlar Komisyonu' ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

'BİRİNCİ DERECE MUHATAP HÜKÜMETTİR, MECLİS DEĞİL'

Meclis Başkanı, bu konuda ise şunları kaydetti:

"Akil Adamlar Komisyonu Meclis’in dışında kurulacaksa onun muhatabı Meclis değil. Kanun ayrı bir olay. O gelir, o zaman da biz ilgili komisyona sevk ederiz. Şu ana kadar bildiğimiz böyle bir komisyon yok. Bu ilk olur. Meclis karar alır. Ne gibi mesela? Türkiye dışına asker gönderilmesiyle ilgili Meclis kararıdır. Ancak isteyen de hükümettir. Dolayısıyla bu sürecin birinci derecede muhatabı hükümettir. Ben yürürlükte mevzuata baktığımda bunun bu safhada mümkün olmadığını söylüyorum. Onun için hükümet zaman içinde yasaya ihtiyaç duyarsa onu da getirir.''

BAYRAK TARTIŞMALARI

Diyarbakır'daki Newroz alanında Türk bayrağı olmamasını da eleştiren Meclis Başkanı Çiçek, "Türkiye’den barışın ve kardeşliğin sembolü simgesi Türk bayrağıdır. Her şeyi ince ince hesap edenlerin, orada bayrak meselesini hesap etmemeleri kamuoyunda şüphe meydana getirmiştir. Çok ayıptır, yanlıştır, asla kabul edilemez" dedi.