Yıllarca sağ partilerde boy gösteren pek çok isim CHP'den listelere girebilmek için başvuruda bulundu. O isimlerden ikisi de AK Parti'nin eski 2 vekili oldu.

Türk siyasetinde uzun süredir, eski merkez sağ partilerin varlık gösterememesi, bu yelpazedeki pek çok siyasetçiyi 'şerit değiştirmeye' itti.

- AK PARTİ'Lİ İKİ ESKİ VEKİL: AK Parti Çankırı eski Milletvekilli İsmail Ericekli memleketi, eski Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan İstanbul'dan adaylık yarışına katıldı Refah Partisi eski Milletvekilli Hüsamettin Korkutata'nın kuzeni Zeki Korkutata Bingöl'den aday adayı oldu.

- ANAP KÖKENLİLER: Eski Bakan Yüksel Yalova, memleketi Aydın'ı tercih etti. Eski milletvekillerinden Aydın Ayaydın İstanbul, TBMM eski plan bütçe komisyonu başkanlarından Biltekin Özdemir Samsun'dan aday adaylığı başvurusu yaptı. ANAP eski Genel Başkan Yardımcısı Ali Arif Özzeybek Ankara'yı, Mesut Yılmaz'ın danışmanı Osman Yazıcı Rize'yi tercih etti. 2002'de bağımsız vekil seçilen, Anavatan ve DP'de görev yapan Prof. Dr. Dursun Akdemir'in memleketi Iğdır'dan aday gösterilmesi bekleniyor.

- DYP VE DP KÖKENLİLER: Eski DYP milletvekillerinden Salih Sümer Diyarbakır'dan, Muzaffer Arıkan Adana'dan, DP eski genel başkan yardımcılarından Necdet Basa Ankara'dan, Sağlık Bakanlığı eski müsteşarlarından Aytun Çıray İzmir'den aday adayı oldu. DYP Ankara eski il başkanı Bülent Kuşoğlu Ankara, DYP Elazığ eski İl Başkanı Feyzi Septioğlu Elazığ'ı tercih etti.

- VE YENİLER: Bir dönem DP liderliği için ismi geçen Ergenekon sanığı Mehmet Haberal ile ATO eski başkanı Sinan Aygün de CHP'den adaylık başvurusunda bulundu. Bu isimlerin aday olabilmeleri için Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk’un da CHP nezdinde girişimlerde bulunduğu biliniyor.

AKŞAM