Prof. Dr. Halil Semih Eryıldız, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu.

Eryıldız, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

İstanbul'u şimdiye kadar yaşanmamış güzellikte yönetmek için yola çıktığını belirten Eryıldız, örgütle bilgili ve deneyimli ekibin seçimleri kazanacağını iddia etti.

Eryıldız, İstanbul'un ulaşım, altyapı, planlama gibi öncelikli sorunlarını çözecek bilgi, deneyim ve ekibe sahip olduklarını kaydetti.

Planlamacı, uygulamacı, temiz, saydam ve katılımcı bir bütçe yapan yönetim oluşturacağını anlatan Eryıldız, geçmişte yaptıklarının bu konuda güvence olduğunu ifade etti.

İstanbul'da altı oku yeniden dalgalandırmayı temel hedef belirlediklerini söyleyen Eryıldız, parti örgütü ve merkeziyle el ele yoğun bir seçim kampanyası yapacaklarını belirtti.

Eryıldız, seçim kampanyası için yaklaşık masraf ve gelir listesi tablosu üzerinde çalıştıklarını aktararak, milyonların milyonerlerden her zaman daha güçlü olduğunu söyledi.

Emekle üreten ve hakça paylaşan bir anlayışı benimsediklerini dile getiren Eryıldız, ''Ne ezilen ne ezen, insanca ve hakça bir düzen kurmak için yola çıktık'' dedi.

Eryıldız, konuşmasının ardından aday adaylığı başvuru dosyasını CHP İstanbul İl Başkan Vekili Canan Kaftancıoğlu'na verdi.

İstanbul için CHP’de daha önce de Celal Doğan aday adaylığını açıklamıştı. Mustafa Sarıgül ismi üzerindeki muamma ise hala sürüyor.

Halil Semih Eryıldız Kimdir? Halil Semih Eryıldız nereli?

Eryıldız, Balkanlar ve Karadeniz’den gelerek Beşiktaş’a yerleşen bir ailenin mensubudur.

Ailesinin görevleri nedeniyle Kuledibi Okçu Musa İlk Okulu, Beyoğlu Ortaokulu ve Taksim Atatürk Lisesi’nden sonra ODTÜ’de okudu.

CHP Çankaya ilçesine kaydoldu. Sosyal Demokrasi Derneği, Federasyonu ve CHP’nin her kademesinde, Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, Parti Meclisi, Merkez ve Genel Yönetim Kurulu Üyeliği, Milletvekilliği, Araştırma ve Planlama Bürosu yöneticiliği görevleri yaptı.

Yerel yönetimler planlama ve belediyecilik konularında 1969 yılından beri çalışan ve uygulamalar yapan Eryıldız; İstanbul’da fiilen yönettiği İstanbul altyapısı uygulamaları yanında Ankara Belediye Başkanları Vedat Dalokay, Yenimahalle Belediye Başkanı rahmetli A. Oğultürk, Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün seçim ve çalışmalarına ve uygulamalarına katıldı.

İskenderun Demir Çelik Yerleşkesinde planlama ve yöneticilik yaparken Belediye Başkanı olmasından hemen sonra, Dalokay’ın büyük projelerle ilgili birlikte çalışma önerisini kabul ederek Belediyede projecilik, müdürlük başkan danışmanlığı ve Batıkent Koordinatörlüğü yaptı. ODTÜ’deki‚ Kent planlaması ve yerel yönetimler ortak Programı’nda ders verip projeler yaparak kitaplar yazarak yerel yönetim uygulamalarını akademik çalışmalarla güncelleştirdi.