CHP'nin krize dönüşen Kadıköy, Çekmeköy ve Muratpaşa Belediye Başkan adayları sorunu çözüldü. Kadıköy'e Aykurt Nuhoğlu, Çekmeköy'e Seyfettin Yıldırım, Muratpaşa'ya ise Ümit Uysal aday olacak

CHP MYK, bugün saat 13.00'te başladı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda, AKP 'nin ''demokratikleşme paketi'' adı verilen yasa tasarısına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra ise ataması yapılmayan iki ilçe değişiklik yapılması planlanan bir belediye başkan adaylıkları üzerinde konuşuldu.

Gerçek Gündem'in haberine göre, CHP Kadıköy Belediye Başkan Adaylığına İşadamı Aykurt Nuhoğlu atandı. Aykurt Nuhoğlu'nun sabah saatlerinde Gürsel Tekin'le buluştuğu ve Tekin'in desteğini de aldığı öğrenildi. Bilindiği üzere CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı uzun bir süre Canan Kaftancıoğlu'nu desteklemiş, ancak il yönetim kurulundan 32 üyenin Aykurt Nuhoğlu'ndan yana tercih kullanması üzerine Kaftancıoğlu ismi gündemden düşmüştü. Aykurt Nuhoğlu, Salıcı'nın desteğini alamaması üzerine Kadıköy'den milletvekili seçilen Gürsel Tekin'le temas kurmuştu. Bu sabah Tekin'le buluşan Nuhoğlu, MYK tarafından saat 14.00'te Kadıköy Belediye Başkan Adayı olarak atandı.

CHP'nin Muratpaşa Belediye Başkan Adayı

Öte yandan toplantıda, Antalya Muratpaşa belediye başkan adaylığına atanan Sultan Yeğen'in dosyasının geri çekildiği, yerine ise Ümit Uysal'ın atandığı öğrenildi.