(Demokrat Haber)

Türkiye hızla yerel seçim havasına girerken bu seçimlerde ortaya çıkacak tablonun eskisinden pek farklı olmayacağı yorumları yapılıyor. AK Parti’nin, CHP’nin, MHP’nin, BDP’nin kazanacağı yerler neredeyse belli. Bazı küçük değişikliklerin ise genel tabloyu fazla etkilemeyeceği konuşuluyor.

İşte biraz da bu nedenle, biraz da Türkiye’nin en büyük şehri olması nedeniyle İstanbul seçimleri önümüzdeki yerel seçimlerin odağına oturuyor.

Ayrıca yapılan bazı araştırmalar Türkiye genelinin aksine İstanbul’da sıkı bir yarışın yaşanabileceğini de ortaya koyuyor.

Gezi Parkı olayları nedeniyle İstanbul’da oy kaybeden AK Parti’ye karşı CHP’nin çıkaracağı adayın şanslı olabileceği iddia ediliyor.

O nedenle İstanbul seçimleri ve CHP’nin adayının kim olacağı en çok konuşulan konular arasında.

Yapılan kamuoyu yoklamaları ne kadar doğru bilemediğimizden bir anket de biz yapalım dedik. Ve “CHP'nin İstanbul adayı kim olmalı?” sorusunu sizlere sorduk.

Aday adayı olarak anılan Can Ataklı, Celal Doğan, Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül, Semih Eryıldız isimlerinin yanı sıra “Beni İlgilendirmez” yanıtını da seçeneklere ekledik.

%30'u aşan bir kesim “Beni İlgilendirmez” yanıtını verdi. Mustafa Sarıgül tüm kamuoyu yoklamalarında olduğu gibi bizim anketimizde de önde çıktı. Ancak diğer adaylardan Celal Doğan ve Gürsel Tekin de %10 civarında tercihle sürpriz bir şekilde belirgin bir destek görerek dikkat çektiler. Gazeteci Can Ataklı sadece %5 civarında oy alırken, CHP İstanbul İl Örgütü'nce tanınan ve sevilen bir isim olan Semih Eryıldız'ın kamuoyu tarafından tanınmadığı ve destek görmediği dikkat çekti. Eryıldız'ı tercih edenlerin oranı çok düşük rakamlarda kaldı.

Halen devam eden anketimize siz de aşağıdan katılabilir, çıkan sonuçları inceleyebilirsiniz. Arkadaşlarınızı da ankete katılmaya davet edebilir, konu hakkında görüş ve yorumlarınızı alta yazabilirsiniz.



Sizce?..
CHP'nin İstanbul adayı kim olmalı?..