Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'a hareketi öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Yemin töreni sırasında meclis başkanına fırlatılan kitapık konusunda Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamayı eleştiren Erdoğan şunları söyledi:

"Muhalefet gelmediği takdirde bir daha davet etmem demiştim. Burası duygusallığı taşıyan bir yer değildir. Orası ülkenin zirve noktası Cumhurbaşkanlığı makamıdır. O makam daveti yapar. Davete icabet eden tekrar davet edilir. Ama eğer bu davete icabet edilmiyorsa illa tekrar davet etmek gibi bir mecburiyeti de yoktur.

Biz anamuhalefet partisinin başındaki zatı zaten Parlamento'daki yemin töreni dahil orada yapılan kitabın Anayasa ve İçtüzüğün muhtevi o kitapçığın kalkıp Meclis başkanımaza fırlatılması ve bunun yanında aynı şekilde ardından yapılan açıklama, hele hele kalkıp da genel başkanın şu ifadeyi kullanması bu bir meşru müdahadır ifadesi çok manidardır.

Neyin meşru müdafaa olduğu neyin olmadığı belli. Bu benzetmenin bir insanın adam öldürmesi benzetmesi teşbih hata kabul etmez. Neyi neyle benzetiyorlar. Bu zihniyet meselesidir. Milletim bunu değerlendirecektir.

CHP’nin başındaki zatla bunun ağız dalaşına girecek durumda değilim. Grubu olan partilerin burada da yine iki üç kez davet ederiz. Gelenlerle yolculuklarımız yaparızı. Gelmeyenlere ısrar etmek çokta doğru olmaz.

Hükümet görevli olan bakanlarımız arasındaki değişiklikleri yapmış, takdireleri odur. İsabetli olduğu kanaatindeyim. Bunları başbakanlık dönemlerimizde olgunlaştırdık. Bundan sonraki süreçte de bu tecrübeleri bu arkadaşalarımız dayanışma içinde geleceğe taşıyacaklardır. Çözü sürecinin önemi bizim için ortadadır."