CHP Grubu’nun basına kapalı bölümünde milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü, araya giren vekiller kavganın büyümesini önledi. Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’na çok sert ithamlarda bulunulunca ortam gerildi.

CHP Grubu, Grup Başkanvekili Muharrem İnce başkanlığında basına kapalı toplandı. CHP’li bir grup milletvekili “açılım süreci”, “yeni anayasa” ve CHP’nin izlediği politika nedeniyle dün basına kapalı toplantı istedi.

“FARENİN GEÇTİĞİ DELİKTEN FİLDE GEÇER”

Gerçekgündem.com’un haberine göre Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, yeni anayasa konusunda milletvekillerinin görüşünün alınmadığını belirterek, “Metne itirazlarımız var. İlk dört maddeye dokunmayacağımızı ifade ettik. Neden bir kelime değiştirildi. Farenin geçtiği delikten filde geçer diye bir söz var. Tek kelimeyi değiştirdik fare deliği açtık” dedi.

Kulkuloğlu, Sezgin Tanrıkulu’nun 2008 yılında bir gazeteye verdiği röportaja da dikkat çekti.

Kulkuloğlu, Tanrıkulu’nun Ergenekon davası ve CHP konusundaki görüşlerini dile getirerek, “AKP’nin açılımını bakın kimler birlikte planlamışlar. Biz neredeyiz?” diye sordu.

Tanrıkulu’nun daha önce CHP’ye ilişkin sözlerini ifade eden Kulkuloğlu, “O vahiy indi mi?” diye sordu.

Edinilen bilgiye göre Tanrıkulu da, “Bu itirazlar niye yapılıyor?” diye sordu.

“PKK'LILARIN AVUKATLIĞINI YAPTINIZ”

Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın da oturduğu yerden "Şemdinli Davası'nda PKK'lıların avukatlığını yaptınız. Ergenekon Davası'na da müdahil oldunuz. Nerede durduğunuzu anlayamadık" dedi.

“VELİ KÜÇÜK'Ü DE ERSÖZ'Ü DE TANIRIZ”

Bunun üzerine Tanrıkulu, "Biz bölgede Veli Küçük'ü de Tuğgeneral Ersöz'ü de tanırız. Bunların faili meçhul cinayetlerini biliriz" dedi.

“SİZİN İÇİN DE CIA AJANI DİYORLAR”

Daha sonra Yılmaz bir daha söz alarak Tanrıkulu'na, "Sizin hukukçu kimliğiniz de var. İnsanlar hakkında yargı kararı çıkmadan böyle ithamda bulunamazsınız. Sizin için de CIA ajanı diyorlar" dedi.

“AĞZINI TOPLA”

Yılmaz’ın hemen önünde oturan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yılmaz’a dönerek, “Ağzını topla, üslubuna dikkat et. Bunlar burada konuşulacak şeyler değil” dedi.

Yılmaz, Ağbaba’ya “Senden mi öğreneceğim nasıl konuşacağımı, terbiyesiz” karşılığını verdi.

Ağbaba, ayağa kalkarak “Sensin terbiyesiz” diye bağırdı.

Tanrıkulu, kendisine “Sizin için de CIA ajanı diyorlar" diyen Dilek Akagün Yılmaz’ın üzerine doğru koştu. Tanrıkulu’nun yaklaşmasını, araya giren diğer milletvekilleri önledi.

Kulkuloğlu, Tanrıkulu’na “Utanmadan yalan söylüyorsun. Cesaretin varsa doğru söyle” diye bağırdı.

Tanrıkulu’nun Yılmaz’ın üzerine doğru yürümesi üzerine bütün milletvekilleri ayağa kalkarken, olayların büyümemesi için grup yönetimi kapalı grup toplantısını sona erdirdi.