CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Oran, yerel seçimlere 19 gün kala ellerindeki son oy oranı bilgilerini paylaştı.

"ARADAKİ MAKASIN TEK HANELİ RAKAMLARA İNECEĞİNİ GÖRÜYORUZ"

CHP olarak yerel seçimler için sahaya indiklerini ve halkın fikirlerini aldıklarını, araştırmalar yaptıklarını anlatan Oran, son günlerde yaşananların halkın gözünden kaçmadığını söyledi. Oran, şöyle konuştu:

YÜZDE 36 İDDİASI

"Yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda seçimlere 19 gün kala AKP 'nin oyları şu anda yüzde 36'ya düştü. Biz daha da aşağı düşmesini bekliyoruz. Kararsızlar dağıtıldığı zaman bile 40'ları tam olarak göremiyor. CHP'nin de oyları bugün itibariyle yüzde 31,5. Biz mutlaka yüzde 30'larla buluşacağız yerel seçimde. Genel seçimlerde aradaki makas 24 puandı, biz bu makasın en az tek haneli rakama ineceğini söylemiştik, bugün de bunu görüyoruz. Amacımız da biran evvel onları yakalayıp, AKP'yi geçmek. Bütün bu olayların sonucunda AKP'nin artık halkı kandıramadığını, eridiğini görüyoruz. Bunu Erdoğan biliyor.

"ÇOK YAKINIZ"

Şu anda Ankara'yı almış görünüyoruz. İstanbul'da nefesimiz AKP'nin ensesinde, çok yakınız. İzmir'de bir sorun görmüyoruz. Yerel seçim sonucunda üç büyük kenti de CHP'ye kazandırmak için 19 gün daha mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonunda da bunu başaracağımızı düşünüyoruz."

Anketlerin ve ortaya çıkan rakamların Başbakan Erdoğan'ın inandırıcılığını yitirdiğini gösterdiğini, AK Parti'nin güven, inanç ve itibar erozyonu içinde olduğunu ileri süren Oran, "Bence AKP yenilenmeli, bunlardan ders çıkarmalı. AKP'ye ne büyük yük, şu anda AKP'nin başında olan Erdoğan. AKP bu yükten biran evvel kurtulmalı. Toplum da Türkiye de rahat bir nefes almalı" dedi.

OPTİMAR’A GÖRE İSE AKP İYİ GİDİYOR

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir de 24-28 Şubat'ta yapılan son anketlerini değerlendirdi.

Daşdemir, "2014'te yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtları da aktardı.

Ankete göre kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların dağılımı; AK Parti Yüzde 44,8 CHP yüzde 29,3 MHP yüzde 14,2 BDP Yüzde 5,6 BBP Yüzde 3,2 Saadet yüzde 1,3 ve HDP yüzde 0,4 oldu.