CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel Soma’da 301 madencinin yaşamına mal olan katliamla ilgili “Soma ve diğerleriyle birlikte düşünüyorum ki madencinin ölmesinin üzerindeki sorumluluk iktidar partisinde olduğu kadar bizde de, CHP’de” dedi.

"Madenlere güvenliği getirecek olan, işçi sağlığını düşünecek olan, dünya ölçeğinde iş güvenliğini işçiye sağlayacak olan parti, sol bir partidir" diyen Özel,  "Ve iktidar olamadığımız için biz de sorumluyuz” şeklinde konuştu.

Okan Konuralp’ın Hürriyet’te yer alan haberine göre, CHP’li vekil Özgür Özel “Soma konusunda verdiğimiz o önerge reddedilmişti. Ardından kaza oldu ve herkes ‘Bu konuda vicdanı en rahat kişilerden biri sizsiniz’ demeye başladı. Ben ise bu duyguda değildim” diyerek Soma’yla ilgili kendini sorumlu hissettiğini belirterek, “Neredeyse 301 madencinin 280’i madenden çıkartılırken, madenin ağzındaydım ben. Günlerce uykuya dalamadım. Bu noktaya gelmeden bir çare bulunması gerekirdi” dedi.

“Soma ve diğerleriyle birlikte düşünüyorum ki madencinin ölmesinin üzerindeki sorumluluk iktidar partisinde olduğu kadar bizde de, CHP’de” diyen Özel, “Çünkü bu madenlere güvenliği getirecek olan, işçi sağlığını düşünecek olan, dünya ölçeğinde iş güvenliğini işçiye sağlayacak olan parti, sol bir partidir. Ve iktidar olamadığımız için biz de sorumluyuz. İktidar olamadığı için, bunları öncelemeyen parti olduğumuz için sorumluyuz. Siyaset dediğin sonuçta en doğru tanımıyla öncelik belirleme işi. Önceliğini bu işlere verecek olan bir parti, iktidar olmayı beceremiyorsa, bizim sıkıntımızdır bu. Dolayısıyla bu ‘halledememe’ halinden kaynaklı olarak çok ciddi sorumluluk hissediyorum” dedi.