VAN - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ten çarpıcı açıklamalar geldi: "Türk'ün Kürt'ün cebinden para alınıyor Kürt'ü öldürmek için. Kürt’ü öldürmek için bomba yağdırılıyor. Asker de Örgüt de silah bırakmalı’’

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve Erzincan Milletvekili Erol Tinastepe, bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Van’a geldi. Ensar Öğüt Türkiye’de Kürt sorunu yüzünden 40 bine yakın insanın hayatını kaybettiğini belirterek, "Türkiye’nin yapacağı iş silahı bırakacak. Örgüt de bırakacak. Asker de diyalog içerisinde bırakacak" dedi.

Van’da sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla görüşen CHP heyeti, parti binasında basın açıklaması yaptı. Kürt sorunu konusunda açıklama yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kürt sorununun toplumsal mutabakatla ve diyalogla çözülebileceğini söyledi.

Konuşmasında Öğüt, "Örgüt silah bırakmalı, asker de bırakmalı" diyerek şunları anlattı:

"Burada vatandaşla devlet arasına bir kan davası girmiş. Bunu barışa çevirmenin yolu siyasilerin elindedir. Eğer bu Kürt sorununa biz barışçıl bir diyalogla çözüm bulamazsak, o zaman Türkiye yoksulluktan, insanlar da ölmekten kurtulmaz. Bizim yapacağımız, Türkiye’nin yapacağı iş silahı bırakacak. Örgüt de silah bırakacak, asker de bırakacak. Siyaset mekanizması, hükümet diyalogla bu işi çözecek. Konuşmayla çözeceğiz. Kurşunla değil, insan öldürmekle değil oturup konuşmakla çözeceğiz. Herkes kendi anadilini özgürce konuşacak. Kendi anadilini özgürce geliştirmek için üniversitelerde, enstitüler kuracak. Kendi anadilinde kendi lisanını konuşmak için özgürce öğrenimini görecek. Televizyonları olacak, radyoları olacak. Biz CHP olarak Kürt sorunun çözeceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Kesinlikle bakın Türkiye genelinde Kürt sorunu, Türk’ün sorunudur."

ASKERİ BÜTÇE AZALTILSIN

Bölgenin kalkınması için askeri bütçenin azaltılması gerektiğini söyleyen Öğüt, "Türk’ün Kürt’ün cebinden para alınıyor Kürt’ü öldürmek için bomba yağdırılıyor, Türkiye yoksullaşıyor. Böyle bir duruma geldi Türkiye. Bunu kırmak için milli savunmanın, askerin bütçesi burada azaltıp, yoksul insanların kalkınmasını, Türkiye’nin kalkınmasını, bölgenin kalkınmasını sağlamamız elzemdir. Bunu yapmazsak o zaman barışı da sağlayamayız, Türkiye’nin kalkınmasını da sağlayamayız. Diyalogla işler çözülecektir. Biz her konuya açığız, samimiyiz" diye konuştu

ANF