CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, KHK'daki "cezasızlık maddesi" hakkında açıklamalarda bulundu.

"OHAL KHK’ları devleti ve toplumu militarize eden anlayışın çok açık işaretlerini veriyor" diyen Tezcan, militarist bir şekilde tek adam rejimi tahkim edildiğini söyledi.

Tezcan, "Bu tür rejimlere diktatörlük denir. Yapılan uygulamaların siyasi literatürdeki adı açıktır: Buradan demokrasi değil faşizm çıkar. KHK’daki cezasızlık maddesine göre bir vatandaş ‘terörle mücadele ediyorum’ diyerek cinayet işleyebilecek. Hiçbir ciddi devlette olmaması gereken bir şey. Yalnızca militarist, faşist, paramiliter güçlerle toplumu terörize etmek isteyen diktatörlüklerde olur. Bu, iktidar eliyle sivil silahlı çete kurma maddesiydi. Niyetiniz bu değilse niyetinizi doğru ifade edin” dedi.

"Bu yasa ayrıca aftır. Af Meclis’ten beşte üç çoğunlukla çıkabilir” ifadelerini kullanan Tezcan, "15 Temmuz gecesi günahı olmadığı halde öldürülenlerin durumu ne olacak? Bu toplumun bağrına fitili çekilmiş bir bomba koymaktır. AKP Başkanı Erdoğan “esnaf gerektiğinde polistir, askerdir” diyordu. Nasıl güveneceğiz bu KHK’ya? Bu düzenlemenin derhal kaldırılması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: BBC Türkçe