CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sık sık gündeme gelen cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini değerlendirdi.

Hükümetin yarattığı korkuya toplumun biat etmesini istediğini savunan Şeker, “Bu teslimiyetçi politikalara teslim olmamak gerekir” dedi.

Tutuklulara yönelik işkence iddialarının arttığını dile getiren Şeker, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın uzun süredir ailesi ve avukatları ile görüştürülmemesine ilişkin soruya ise, “Herkese eşit hukuk uygulanmalı. Bu çerçevede ailenin ve avukatların taleplerinin karşılanması gerekir” yanıtı verdi.

‘KORKUYA BİAT ETSİN İSTİYORLAR’

Cezaevlerinin ürkünç mekânlar haline getirilmek istendiğini savunan Şeker, “Öyle bir görüntü yaratmak istiyorlar ki herkes cezaevinden korksun, kendisi ne istiyorsa herkes bu korkuyla ona biat etsin istiyorlar” diye konuştu.

Cezaevlerinden kendilerine çok fazla şikayet geldiğini söyleyen Şeker, “Sağlık hakkıyla ilgili, işkence ile ilgili partimize gelen çok fazla şikâyetler var. Bize gelen şikâyetler üzerine Kırıkkale Cezaevi’nde incelemelerde bulunmuştum. Bu şikâyetlerin süreklilik arz etmemesi için uğraşıyoruz. İnsanlar ceza almış olabilirler ama bu cezaların medeni bir şekilde infaz edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

‘CEZAEVLERİNDE YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZ’

Cezaevlerindeki insanların hak ihlaline uğramadan yaşamalarının önemli olduğunu söyleyen Şeker, “Nuriye ve Semih’in durumu var. Özellikle Nuriye daha sıkıntılı bir sürece doğru gidiyor. Meclis’te KHK mağdurlarıyla ilgili bir komisyon kuruldu. Hakları bloke etmek için bilinçli kurulmuş bir sistemdi. O komisyon hala işleyebilmiş değil. Çünkü amaç çözmek değil çözümsüzlüğü dayatmak” diye ifade etti.

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)